Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Κλείνουν δρόμοι το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα - Συνολικά 6 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πόλη

Έξι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη Θεσσσαλονίκη.

Από νωρίς το πρωί έως τις 14:00, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Εταιρείας έχουν προγραμματίσει και για σήμερα οι συμβασιούχοι στην ΕΥΑΘ.

Μέλη της Επιτροπής κατά των πλειστηριασμών της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Ι. Δραγούμη, τις 11:00, ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ενός εργαζόμενου, όπως υποστηρίζουν.

Στις 17:00 στην οδό Μοναστηρίου, στο ύψος γνωστού ξενοδοχείου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση μέλη χριστιανικών ορθόδοξων σωματείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι οδικώς από το σημείο θα μεταβούν στο ΥΜΑΘ (Μακεδονίας- Θράκης), στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Στις 17:00 συγκεντρώσεις έχουν προγραμματίσει μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στη συμβολή των οδών Ολύμπου και Τοσίτσα όπως και Φιλίππου με Τοσίτσα.

Στις 19:00, συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ για τη Μακεδονία έχει προγραμματιστεί ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι η «Μακεδονία είναι μόνο ελληνική» και διαδηλώνουν «ενάντια στο ξεπούλημα και τη βία», ενω αναφέρεται πως δεν θα υπάρχουν τοποθετήσεις πολιτευτών.

Στις 20:00 συγκέντρωση από άτομα στην οδό Κώττα Ρούλια προκειμένου να ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία προς το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην παραλία, ενώ την ίδια ώρα και για τον ίδιο σκοπό θα έχει στην κεντρική είσοδο του λιμανιού.