Δήμαρχος διώκεται για θανάτωση αδέσποτων με φόλες

Δήμαρχος διώκεται για θανάτωση αδέσποτων με φόλες

Μετά από κατεπείγουσα έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας, οι αρχές οδηγήθηκαν στον δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας

Ποινική δίωξη σε βάρος του Δημάρχου Αμφίκλειας-Ελάτειας άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγεάς Πρωτοδικών Λαμίας, μετά από δημοσίευμα της ισοσελίδας lamiareport.gr για δολοφονίες ζώων σε Δήμο της Φθιώτιδας και μάλιστα από αυτοδιοικητικό.

Μετά την κατεπείγουσα παραγγελία του κ. Λακαφώση, μέσα σε τρία 24ωρα πάρθηκαν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος του δημάρχου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Δήμαρχος φέρεται να είναι ο δράστης της διπλής δηλητηρίασης αδέσποτων σκυλιών με φόλες, που πέταξε ο ίδιος πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μπράλου. Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας με τον κατηγορούμενο, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, σημειώνοντας μάλιστα, ότι αγνοεί εντελώς το γεγονός, όπως επανέλαβε και στην κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στις Αρχές.

Κατηγορούμενος στην συγκεκριμένη υπόθεση θα βρεθεί επίσης και ένας ιερέας, που φέρεται να είναι αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος, με την κατηγορία της υπόθαλψης του δράστη. Ο ιερέας αρχικά είπε προφορικά τα όσα είδε σε συγγενικό του πρόσωπο και σε μέλη του Φιλοζωικού, ωστόσο στη συνέχεια υποστήριξε, ότι δεν ήταν σίγουρος για την ταυτότητα του δράστη. Το συγγενικό του πρόσωπο όμως κατέθεσε, τα όσα του είπε ο ιερέας, ο οποίος μάλιστα ήταν παρέα και με άλλα άτομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας είναι αποφασισμένος να ερευνήσει την υπόθεση σε βάθος, ώστε να φθάσει στην αλήθεια και να τιμωρηθεί ο φυσικός αυτουργός της θανάτωσης των δυο αδέσποτων ζώων, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε όσους κακοποιούν ζώα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν οι αστυνομικές αρχές, να έχουν την οδηγία να είναι σε επαφή με τους πολίτες και να τους ενημερώνουν, ώστε μην φοβούνται να καταγγέλουν παρόμοια περιστατικά.

(φωτογραφία αρχείου)