Σώρρας: Στη φυλακή θα κινδυνεύσει η ζωή μου

Σώρρας: Στη φυλακή θα κινδυνεύσει η ζωή μου

Τι είπε στην απολογία του για τις μετοχές της Τράπεζας Ανατολής, τα περίφημα 600 δις και γιατί κρυβότανε

Ως θύμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων εμφανίστηκε στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο Αρτέμης Σώρρας ο οποίος κατήγγειλε ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και εξυφάνθηκε όταν ο πολιτικός του φορέας έδειξε τη δυναμική του και το «πολιτικό σύστημα τρομοκρατήθηκε».

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα του ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος έχει ήδη πάρει το δρόμο για τη φυλακή, κάνει λόγο για αόριστες κατηγορίες και ισχυρίζεται πως ο ίδιος ουδέποτε προέτρεψε τους υποστηρικτές του να μην πληρώσουν τα χρέη τους.  «Αντιθέτως πάντοτε προέτρεπα, καθόσον αφορά την πληρωμή των χρεών των πολιτών, αλλά και των δικών μου και μάλιστα και εγγράφως».

Όσο για τις  20.000 ευρώ που φέρεται να έταζε σε κάθε πολίτη ο οποίος θα τον ψήφιζε στις εκλογές ο κατηγορούμενος ανέφερε πως το ποσό αυτό αφορούσε όλους τους Έλληνες! «ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ δημόσια ή ιδιωτικά. Οι συκοφάντες μου, αναφέρονται στο ποσό των 20.000 ευρώ που θα λάβουν οι Έλληνες μόλις η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ πάρει την εξουσία» είπε χαρακτηριστικά.

«Τίποτε δεν έκανα εν κρυπτώ, και όλα όσα έκανα ήταν δημόσια και με δική μου βούληση περιήρχοντο σε γνώση όλων των ανωτέρω Φορέων με έγγραφο τρόπο και με τα συνοδεύοντα αποδεικτικά στοιχεία, πράγμα που δεν συνάδει ούτε συνηγορεί σε εγκληματική δραστηριότητα, πολύ δε περισσότερο σε συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» ανέφερε στην απολογία του.

Ο Αρτέμης Σώρρας, επιμένει πως είναι «πλήρης, αποκλειστικός, διαφιλονίκητος νόμιμος κύριος, νομέας, κάτοχος και κομιστής είκοσι οκτώ (28) κοινών ανωνύμων μετοχών (εκ των 280.000) της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε.» και κατηγορεί την Τράπεζα της Ελλάδος ότι όχι μόνο δεν ενήργησε, ως όφειλε, για την είσπραξη των περίφημων 600 δις δολαρίων αλλά την παρεμπόδισε, εξυπηρετώντας ενδεχομένως συμφέροντα των δανειστών.

Αν και ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή αγνώριστος, καθώς τους τελευταίους 15 μήνες ζούσε ως φυγάς και είχε φροντίσει να αφήσει μακριά μαλλιά και μούσια, ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν γνώριζε πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Όπως είπε «η φυγοποινία μου έχει μοναδικό λόγο τον απολύτως βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς  μου, αφού και στο παρελθόν αποτέλεσα στόχο δολοφονίας τουλάχιστον δύο φορές, η δε ύπαρξη σε μένα τέτοιων και τόσων περιουσιών με κάνουν να αποτελώ στόχο πολλών αντιθέτων συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) που θέλουν την φυσική μου εξαφάνιση» είπε και συμπλήρωσε .

«Η φυλάκισή μου ή έστω η κράτησή μου, θα αποτελούσε, με δεδομένες τις συνθήκες κρατήσεως των φυλακών και τον συγχρωτισμό των εκεί κρατουμένων, τεράστιο, πραγματικό και όχι ιδεατό κίνδυνο για την φυσική μου ύπαρξη».