Κορονοϊός: Στο επίκεντρο της έρευνας για fakes news πρώην συνεργάτες του Σώρρα

Κορονοϊός: Στο επίκεντρο της έρευνας για fakes news πρώην συνεργάτες του Σώρρα

Κάποιος από αυτούς είναι στους διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς»

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους αρνητές του κορονοϊού και των εμβολίων για τα fake news στο διαδίκτυο.

Βίντεο από Έλληνες χρήστες με ψευδείςγια την πανδημία και τα εμβόλια περιελάμβαναν οι τρεις ξενόγλωσσες ιστοσελίδες που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», όσον αφορά στους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», η ιστοσελίδα των οποίων βρέθηκε επίσης υπό έλεγχο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει ταυτοποιηθεί άνδρας ως σχετιζόμενος με την διαχείρηση της ιστοσελίδας, που σε βάρος του υπάρχει δικογραφία για συμμετοχή σε επεισόδια σε συγκέντρωση για τον Αρτέμη Σώρρα.

Oi τέσσερις ιστοσελίδες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των Αρχών ειναι οι εξής: Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενεις, Brighteon.com, Runble.com, Ugetube.

Δύο εκ των ιστοσελίδων είναι αμερικανικές και μια βρετανική. Έλληνες χρήστες πόσταραν εκεί υλικό που κρίθηκε ως προβληματικό.

Επίσης, έχουν εντοπιστεί και 6 λογαριασμοί στα social media (4 στο Facebook και 2 στο Twitter) για τους οποίους δεν υπάρχει περαιτέρω πληροφόρηση.

Οι δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν -η μία για τις ιστοσελίδες και η άλλη για τα προφίλ στα social media-υπεβλήθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που με τη σειρά της, διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.