Θαμμένος σε χωράφι βρέθηκε 70χρονος αγνοούμενος

Θαμμένος σε χωράφι βρέθηκε 70χρονος αγνοούμενος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 44χρονος που ομολόγησε την δολοφονία

Νεκρός βρέθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά, μαζί με το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο είχε εξαφανιστεί από τις 7 Μαρτίου 70χρονος στα Σφακιά Χανίων, ο οποίος όπως προέκυψε είναι θύμα δολοφονικής ενέργειας.

Ως δράστες της δολοφονίας συνελήφθησαν δύο Έλληνες, αδέλφια, ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο 44 χρόνος υπέδειξε στους αστυνομικούς, το σημείο όπου είχε μεταφέρει τη σορό και το αυτοκίνητο του θύματος, μεταξύ των περιοχών Αγιάς και Αλικιανού, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για την δολοφονία του 70 χρόνου.

Όπως δήλωσε μιλώντας για την υπόθεση ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, η σορός του 70 χρόνου βρέθηκε θαμμένη σε χωράφι σε βάθος 6 μέτρων και το αυτοκίνητο σε βάθος 5 μέτρων. Το αυτοκίνητο του θύματος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ενώ αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε ο 70 χρόνος σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή Κρήτης.

Προφυλακιστέος ο 44χρονος

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο 44χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο 39χρονος αδελφός του μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων όπου και οδηγήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, βρέθηκαν συγγενικά πρόσωπα και από τις δύο οικογένειες, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης. Στο σημείο βρισκόταν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.