Ενώπιον της δικαιοσύνης σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας

Ενώπιον της δικαιοσύνης σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας

Απολογείται για σειρά κακουργηματικών πράξεων

Το κατώφλι του ανακριτή περνά σήμερα ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας προκειμένου να απολογηθεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων που αφορούν τη δράση του πολιτικού φορέα.

Για περίπου 15 μήνες ο Αρτέμης Σώρρας ζούσε ως φυγάς καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα το οποίο εκδόθηκε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης τόσο σε βάρος του όσο και κατά επτά συνεργατών του για σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Ενδεικτικό της σοβαρότητας των κατηγοριών είναι το γεγονός ότι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου  φέρνουν τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αντιμέτωπο ακόμη και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο Αρτέμης Σώρρας και η δράση της Οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» μπήκε στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης την Άνοιξη του 2017 με την εισαγγελέα που χειρίστηκε την υπόθεση να διαπιστώνει ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από την προτροπή της Οργάνωσης προς πολίτες να μην πληρώνουν χρέη τους στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα περίφημα 600 δισ. ευρώ δεν μπορεί να υπολογιστεί σε αυτή τη φάση. Και αυτό γιατί  μόνο σε εφορίες φαίνεται να έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 12.000 «εξώδικα Σώρρα». Παράλληλα, σύμφωνα με την κατηγορία, εκτιμάται ότι ασφαλιστικός φορέας έχει υποστεί ζημία σχεδόν  5 εκατομμυρίων ευρώ από ανείσπρακτες οφειλές για τις οποίες εστάλησαν περίπου 120 «εξώδικα Σώρρα».

Ο Αρτέμης Σώρρας φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν κρυβόταν όλους αυτούς τους μήνες που οι αρχές τον αναζητούσαν για να μην συλληφθεί αλλά γιατί κινδύνευε η ζωή του. Μάλιστα, η Οργάνωση σε ανακοίνωση της έχει χαρακτηρίσει την δίωξη σε βάρος του ιδρυτή της πολιτική που έχει ως στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων» και συνδέει τη σύλληψη του με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας». Η οργάνωση, μάλιστα, καλεί τα μέλη της να συμπαρασταθούν, σήμερα, στον Αρτέμη Σώρρα ο οποίος θα αναμένει , μετά την απολογία του, να ακούσει την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι καλούνται να αποφανθούν για την περαιτέρω  ποινική του μεταχείριση.