Πλοίο και μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού σε Αλβανικά νερά

Πλοίο και μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού σε Αλβανικά νερά

Οι Έλληνες ναύτες βρέθηκαν στα λιμάνια και του Δυρραχίου και του Αυλώνα

Σε Αλβανικά νερά βρέθηκαν η πυραυλάκατος «Γρηγορόπουλος», μια κινητή μονάδα εκπαίδευσης από το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής και ένας επιτελής, του Πολεμικού Ναυτικού, το χρονικό διάστημα 3-13 Ιουνίου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Συμμετείχαν στην πολυεθνική Άσκηση «ΑDRION 2018».

Η άσκηση αυτή διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Αλβανίας και διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής, με σκοπό την εξάσκηση στην αντιμετώπιση προκλήσεων ασφάλειας καθώς και την προαγωγή και την ενίσχυση της συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ναυτικών της Αδριατικής – Ιόνιας Πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η Άσκηση διεξήχθη σε τέσσερις φάσεις με συμμετοχή προσωπικού, πλοίων και ελικοπτέρων από την Αλβανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Σλοβενία.

Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη συγκέντρωση μονάδων και προσωπικού στο λιμένα Δυρραχίου της Αλβανίας. Η δεύτερη φάση τη διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων, παροχή εκπαίδευσης καθώς και εθιμοτυπικές δραστηριότητες. Η τρίτη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών και τακτικών αντικειμένων εν πλω. Τέλος, η άσκηση ολοκληρώθηκε με τον επανάπλου των Πλοίων και την εκτέλεση απενημέρωσης (Hot Wash Up) που έλαβε χώρα στη Διοίκηση Ναυτικού της Αλβανίας στον Αυλώνα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...