Κλείνει το κέντρο της Αθήνας – Διαδηλώσεις μπροστά στη Βουλή

Κλείνει το κέντρο της Αθήνας – Διαδηλώσεις μπροστά στη Βουλή

Συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Κλειστοί είναι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση από το κέντρο με τα οχήματά τους.

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας. Όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, το Πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα που διαψεύδουν την κυβέρνηση όσον αφορά τα περί επαναφοράς των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων μετά το τέλος των μνημονίων, αντιθέτως ανοίγει το δρόμο για νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Το ΠΑΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, επαναφορά και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, καθώς και να μη γίνεται κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Με μια τεράστια ελληνική σημαία στα χέρια εμφανίστηκαν στο Σύνταγμα οι απόστρατοι των ειδικών δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Η λεωφόρος Αμαλίας είναι κλειστή μπροστά στη Βουλή, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει με κλούβες την αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας.

Σε εξέλιξη είναι την ίδια ώρα η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία προς τη Βουλή.

Φωτορεπορτάζ Γιάννης Κέμμος