Απόστρατος αξιωματικός ναύλωσε τέσσερα λεωφορεία για το συλλαλητήριο

Απόστρατος αξιωματικός ναύλωσε τέσσερα λεωφορεία για το συλλαλητήριο

Με άλογα και καμπάνες το σημερινό συλλαλητήριο στη Λάρισα

Πολύ ψηλά βάζουν τον πήχη της συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στη Λάρισα οι διοργανωτές, αναμένοντας αρκετές χιλιάδες πολιτών κυρίως από τη Λάρισα, τις γύρω περιοχές του νομού, αλλά και τη δυτική Θεσσαλία.

Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία, όπως αναφέρει το onlarissa.gr και θα έχει ως στόχο να στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, μαζί με τα άλλα συλλαλητήρια που θα γίνονται την ίδια ώρα ανά τη χώρα, ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση του ονόματος «Μακεδονία» σε μία ενδεχόμενη συμφωνία με τα Σκόπια για την ονομασία.

Σε ότι αφορά καθ’ αυτού το συλλαλητήριο της Λάρισας, η προσφώνηση των συνθημάτων αλλά και η ανακοίνωση των προσερχομένων συλλόγων θα γίνει από τους Ιωάννη Λεβιδιώτη και Αναστασία Μυλωνά.

Όπως επίσης ενημέρωσαν οι διοργανωγές, πολίτες με λεωφορεία και πολλά ΙΧ οχήματα από Τρίκαλα και Καρδίτσα, προσανατολίζονται να βρεθούν στο συλλαλητήριο της Λάρισας. Σημειώνεται πως τόσο ο Βόλος, όσο και η και Κατερίνη διοργανώνουν δικά τους συλλαλητήρια.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα απόστρατου αξιωματικού από τα Τρίκαλα που ναύλωσε 4 λεωφορεία με μηδενικό κόστος για νέους κάτω των 20 ετών και μόλις 5 ευρώ για ενήλικες.

Με απόφαση της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου θα ηχούν οι καμπάνες σε όλη την πόλη κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, το οποίο θα ανοίξει με την εκφώνηση γραπτού μηνύματος του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου.

Στην εξέδρα θα υπάρξει η αφίσα, ως μπακ γκράουντ και είναι πιθανόν πάνω στην εξέδρα να υπάρχουν με τις στολές τους εκπρόσωποι διαφόρων συνδέσμων, Σαρακατσάνων, Βλάχων, Κρητικών κλπ. Επίσης, θα υπάρχουν παντού πανό στα δέντρα της Κεντρικής πλατείας.

Αυτοκίνητο με τηλεβόα θα «οργώσει» σήμερα όλες τις περιοχές της Λάρισας και καλώντας τον κόσμο από το πρωί στο μεγάλο συλλαλητήριο.

Θα υπάρχει επίσης, χορωδία που θα ψάλλει απολυτίκια, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με τον Εθνικό Ύμνο.

Δύο περίπου ώρες πριν το συλλαλητήριο, άλογα με καβαλάρηδες που θα κρατούν σημαίες θα κάνουν τον γύρο της πόλης στα κεντρικά σημεία της.

Διάφοροι σύνδεσμοι ή ενορίες έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν από διαφορετικά σημεία της πόλης, όπως από τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Κων/νο, τους Αγίους Σαράντα ή τη πλατεία  Νομαρχίας για να καταλήξουν με πορεία στην Κεντρική Πλατεία.

Τέλος, οι διοργανωτές χωρίστηκαν σε ομάδες που έχουν αναλάβει, άλλη την μουσική επένδυση και τα συνθήματα, άλλη την περιφρούρηση με την συμμετοχή της Λέσχης Ελλήνων καταδρομέων  που θα βρίσκονται διάσπαρτοι στο πλήθος και γύρω από την εξέδρα και την Υγειονομική υποστήριξη (Σαμαρείτες).

Θα υπάρχει ομάδα που έχει αναλάβει τα της εξέδρας και άλλη που ανέλαβε τον ήχο και τον φωτισμό και μια ακόμη που επιμελείται την σύνταξη του προγράμματος.