Λεβέντης: Μόνο στο θέμα των Σκοπίων συμφωνούμε με τον Καμμένο

Λεβέντης: Μόνο στο θέμα των Σκοπίων συμφωνούμε με τον Καμμένο

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάλεσε τους ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση

Να αποχωρήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την κυβέρνηση κάλεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον τ/σ Open, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος του με αυτό του Πάνου Καμμένου.

Όπως είπε ερωτηθείς σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο «δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες συνεργασίες, στο μόνο που συμφωνούμε είναι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων». Ωστόσο συμπλήρωσε ότι είναι «δύσκολο να πάμε μαζί, αλλά στην πολιτική δεν πρέπει να λες ποτέ». Ο κ. Λεβέντης σημείωσε, ότι «ο κ. Καμμένος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να χωρίσει τα τσανάκια του από τον κ. Τσίπρα. Οι ΑΝΕΛ φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τη συμφωνία προδοσία και από την άλλη πλευρά να στηρίζεις μια κυβέρνηση που προδίδει τη Μακεδονία. Η ζημιά έχει γίνει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε, ότι «οι εκλογές είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο» και υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας, όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών για επικύρωση στην Βουλή, το ένα σενάριο λέει να πάει σε πρόωρες εκλογές, πετώντας το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση ή θα την κυρώσει και αμέσως θα διαλύσει την Βουλή και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη «ο πρωθυπουργός δίνει τα ρέστα του, για να μειώσει τη διαφορά από την ΝΔ, γιατί το σενάριο να κερδίσει τις εκλογές, είναι άπιαστο όνειρο. Για το λόγο αυτό τάζει διορισμούς, ρουσφέτια και πουλάει ελπίδα, ώστε να κρατήσει ένα 20%-22% στις εκλογές. Οι συζητήσεις στη Βουλή, έχουν μετατραπεί σε θέατρο με μόνιμους χειροκροτητές και συχνά βλέπουμε το σόου Τσίπρα-Μητσοτάκη. Και οι δυο είναι συνένοχοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει τα πάντα στους πάντες και η Δεξιά ζει στον αστερισμό του παλαιοκομματισμού».

Παρακαλούμε περιμένετε ...