«Μαζεμένος» ο «Θαλάσσιος Λέων» της Τουρκίας, έπεται «Λευκή Καταιγίδα»

«Μαζεμένος» ο «Θαλάσσιος Λέων» της Τουρκίας, έπεται «Λευκή Καταιγίδα»

Οι Ελληνικές στρατιωτικές Αρχές παρακολουθούν στενά τις τουρκικές επιχειρήσεις

Προχωρώντας από χθες στην συνέχιση της αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας μέσω του ζητήματος της Έρευνας και της Διάσωσης, η Τουρκία πραγματοποίησε και σήμερα σενάρια της άσκησης «Θαλάσσιος Λέων» που ολοκληρώνεται αύριο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με την αναφορά του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, η άσκηση πραγματοποιείται με την συμμετοχή και των τριών όπλων αλλά και την Ακτοφυλακής και σκάφους του ψευδοκράτους των κατεχομένων της Κύπρου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η άσκηση γίνεται στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου στη τουρκική ζώνη Έρευνας και Διάσωσης, η οποία καταπατώντας κάθε διεθνή συνθήκη και φυσικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας συμπεριλαμβάνει σχεδόν το μισό Αιγαίο.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι το κατά πόσο ανάμεσα στα σκάφη αυτά ήταν και το πλωτό του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr η Τουρκία έβγαλε σήμερα για την άσκηση τις εξής μονάδας στο Αιγαίο.

Μια φρεγάτα, δύο περιπολικά ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων και τρεις ακταιωρούς. Κινήθηκαν μεταξύ Χίου και Λέσβου στα διεθνή χωρικά ύδατα και κυρίως κοντά στις τουρκικές ακτές. Στο πλαίσιο αυτής της άσκησης έχει σημειωθεί σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές και αριθμός παραβάσεων των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας από ελικόπτερα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής.

Οι Ελληνικές στρατιωτικές Αρχές παρακολουθούν στενά τις τουρκικές επιχειρήσεις

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ξεκίνησαν να βγαίνουν από το ναύσταθμο του Ακσάζ κυρίως πυραυλάκατοι προκειμένου να συμμετάσχουν στην άσκηση «Λευκή Καταιγίδα».