«Τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του βρέφους και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού»

«Τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του βρέφους και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού»

Τι ομολόγησε η 19χρονη-Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται η 19χρονη και μητέρα της

Στη σύλληψη της 19χρονης μητέρας καθώς και της γιαγιάς του βρέφους που είχε βρεθεί πεταμένο σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη στις 26 Φεβρουαρίου προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης σχεδόν τρεις μήνες μετά. Μάλιστα οι δυο γυναίκες φαίνεται πως έχουν ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη τους.

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσουν την ερχόμενη Πέμπτη καθώς κατηγορουντα ότι δολοφόνησαν το βρέφος που γέννηση το νεαρό κορίτσι και το πέταξαν στα σκουπίδια.

Οι δυο γυναίκες είναι αντιμέτωπες με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Ωστόσο , ο συνήγορος της 19χρονης υποστηρίζει πως πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και για το λόγο αυτό θα ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία. Όσο για τη μητέρα της και γιαγιά του βρέφους που φέρεται να το πέταξε στα σκουπίδια σε συνεργεία σε ανθρωποκτονία.

Την ίδια ώρα, θα ζητηθεί ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα για την 19χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη υποστηρίζει πως «Κατάλαβα την εγκυμοσυνη στον 7ο μηνα. Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της. Στις 11:30 το βράδυ ξεκινησε η διαδικασία του τοκετου. Η μητέρα μου με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού».

Από την πλευρά της, η μητέρα φέρεται να υποστηρίζει: «βοήθησα την κόρη μου στον τοκετό και λόγω της κατάστασής της στη μεταφορά και την εναπόθεση στον κάδο απορριμμάτων».

Η 19χρονη φέρεται να ομολόγησε πως είχε μια ανεπιθύμητη κύηση και δεν ήθελε να κρατήσει το βρέφος, καθώς και ότι με τη βοήθεια της μητέρας της έπνιξαν το νεογέννητο και το πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων.

Το βρέφος είχε εντοπιστεί νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης, από ρακοσυλλέκτη στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το πιθανότερο σενάριο ήταν ο θάνατός του να επήλθε από στραγγαλισμό με τον ομφάλιο λώρο και με σχοινί.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος