Καταστροφές και προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη

Καταστροφές και προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση

Μεγάλες ζημιές και πολλά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε χθες την Θεσσαλονίκη, η οποία πνίγηκε στην κυριολεξία από την σφοδρή καταιγίδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περίπου 450 κλήσεις από χθες το απόγευμα μέχρι και σήμερα το πρωί στις 07:30 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια, καταστήματα και άλλους χώρους. Η Πυροσβεστική επιστράτευσε 20 συνεργεία με συνολικά 40 πυροσβέστες, οι οποίο συνέδραμαν σε διάφορες περιπτώσεις. Συνολικά, η Πυροσβεστική προχώρησε σε 100 αντλήσεις υδάτων.

Χωρίς νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εν τω μεταξύ, παρατείνεται εώς και σήμερα η διακοπή υδροδότησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που παραμένει από χθες χωρίς νερό. Αιτία του προβλήματος είναι η θολότητα του νερού, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου. Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, σοβαρά προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στις περιοχές που τροφοδοτούνται εν μέρει από τον Δενδροπόταμο και συγκεκριμένα η Τούμπα, η Χαριλάου, η Πυλαία, η Βασιλίσσης Όλγας και η Καλαμαριά, προκειμένου όπως αναφέρεται «να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους ότι έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές ώστε να δοθεί για κατανάλωση».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, χωρίς νερό θα μείνουν από τις 06:00 το πρωί σε Εύοσμο, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη, Πεύκα, Μετέωρα, Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Επταπύργιο, Άγιο Παύλο, Άνω Πόλη, Πανόραμα, ενώ έχει ήδη κοπεί από τα μεσάνυχτα στις Συκιές. Οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα υδροδότησης μέχρι περίπου τις 10:00 το πρωί, ενώ χωρίς νερό θα παραμείνουν η Ξηροκρήνη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Σαράντα Εκκλησιές κι η Ευαγγελίστρια.

Διακοπές ηλεκτροδότησης

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ έχουν προγραμματιστεί για σήμερα διακοπές ρεύματος στους δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Θερμαϊκού, προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες στο δίκτυο. Ειδικότερα, έως τις 11:00 το πρωί στη Θεσσαλονίκη δεν θα έχουν ρεύμα οι καταναλωτές που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ των οδών Β. Όλγας, Α. Μιχαηλίδη, Καραϊσκάκη, Μ. Αλεξάνδρου κτλ. Επίσης από τις 11:00 έως τις 13:30 θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή των οδών Β. Όλγας, Σ. Κακανού, Μ. Αλεξάνδρου, Καλλιδοπούλου κτλ.

Στη Θέρμη θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έως τις 11:00 στη δημοτική ενότητα Μίκρας, στην περιοχή Πηγαδάκια (πλησίον Αρκουδή) της δημοτικής κοινότητας Κάτω Σχολαρίου. Τέλος, από τις 11:00 έως τις 13:30 θα υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης στο δήμο Θερμαϊκού και συγκεκριμένα σε ολόκληρη την δημοτική κοινότητα Μεσημερίου.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα ορισμένα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η χθεσινή ισχυρή νεροποντή. Ειδικότερα, στον δήμο Θεσσαλονίκης κλειστά θα παραμείνουν το 37ο και το 41ο δημοτικό σχολείο, καθώς και το 28ο-29ο και το 64ο Νηπιαγωγεία.

Στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου δεν θα λειτουργήσουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, το 3ο, το 10ο και το 12ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου Κορδελιού, το 7ο και 11ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, καθώς και το τμήμα Γ1 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και το τμήμα Ε2 του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με το 7ο & 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου.

Κλειστή η Ανθοέκθεση Θεσσαλονίκης

Σοβαρές καταστροφές προκλήθηκαν και στην Αθνοέκθεση, που φιλοξενείται από τις 28 Απριλίου στην ΔΕΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης και των ζημιών που προκάλεσε, η Αθνοέκθεση θα παραμείνει σήμερα κλειστή.