Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές του Έβρου

Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές του Έβρου

Ουσιαστικά, η κατηγορία που αντιμετωπίζει, είναι η ίδια με αυτή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας θα οδηγηθεί εντός της ημέρας ο 38χρονος Τούρκος που συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή των Καστανεών, με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του να αφορά κατηγορία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο κατά δήλωση δική του, αλλά και του δημάρχου Αδριανούπολης, δημοτικός υπάλληλος της τουρκικής πόλης, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, όπου και στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας εξετάστηκε και πάλι από τους αστυνομικούς προκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες της παράνομης εισόδου του στη χώρα, αλλά και κάποια άλλα θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής σε συνεργασία μες το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κινητοποιήθηκε άμεσα και ήδη έστειλε διπλωμάτη του στην Ορεστιάδα προκειμένου να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα και από την Αδριανούπολη αναμένονται σήμερα το πρωί Τούρκοι δικηγόροι, εκ μέρους της οικογένειας του αλλά και του δήμου Αδριανούπολης, όπου ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι εργάζεται.

Ουσιαστικά, η κατηγορία που αντιμετωπίζει, είναι η ίδια με αυτή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι παραμένουν από την 1 Μαρτίου που συνελήφθησαν στις Καστανιές, φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, χωρίς ακόμα να τους απαγγελθούν ούτε καν κατηγορίες. Αντίθετα, στον 38χρονο Τούρκο Μούσα Αλέρικ, με βάση αυτά που γράφει η πολιτική του ταυτότητα αυτα είναι τα στοιχεία του, αμέσως συντάχθηκε το κατηγορητήριο και πλέον η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει.