Μπλόκο της ΕΛΑΣ σε 250 κιλά κάνναβης στα Γρεβενά

Μπλόκο της ΕΛΑΣ σε 250 κιλά κάνναβης στα Γρεβενά

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία

Περισσότερα από 248 κιλά ινδικής κάνναβης κατασχέθηκαν το πρωί στο Δοτσικό Γρεβενών, σε αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ ακολούθησαν και 5 συλλήψεις.

Ένας εκ των συλληφθέντων ήταν δραπέτης από τις φυλακές Τρικάλων, καθώς είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί στις 15 Φεβρουαρίου του 2013.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών, σταμάτησαν για έλεγχο νωρίς το πρωί στο Δοτσικό Γρεβενών, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο Αλβανοί και ήταν γεμάτο με 80 δέματα χασίς συνολικού βάρους 248 κιλών και 400 γραμμαρίων. Ο 27χρονος οδηγός του αυτοκίνητου, είχε πλαστό δελτίο ταυτότητας ομογενούς και διαπιστώθηκε πως ήταν δραπέτης ελληνικών φυλακών.

Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν επίσης, δύο Αλβανοί καθώς και ένας 32χρονος ημεδαπός, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος των 5 συλληφθέντων, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, απόδρασης κρατουμένου, πλαστογραφίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Τα ναρκωτικά και τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν. Η προανάκριση για την υπόθεση, διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών.