Σε ετοιμότητα για τις πυρκαγιές η Πυροσβεστική

Σε ετοιμότητα για τις πυρκαγιές η Πυροσβεστική

Τέθηκε το αίτημα για μόνιμη στάθμευση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Κρήτη

Ότι οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής είναι έτοιμες να εφαρμόσουν σε μέγιστο βαθμό το σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο έδωσε σήμερα την διαβεβαίωση από τα Χανιά ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Κωνσταντίνος Γιόβας ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τις πυρκαγιές. Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου.

«Θέλω όλοι μαζί συντεταγμένα και οργανωμένα να προσπαθήσουμε για το κοινό καλό. Να αντιμετωπίσουμε τις όποιες πυρκαγιές», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα ζήτησε την συμβολή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες, ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, κτηνοτρόφοι, αγρότες, μελισσοκόμοι και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε κατά τη διάρκεια εργασιών τους να μην προκαλέσουν περιστατικό πυρκαγιάς.

Κατά τη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης έθεσε το αίτημα το πυροσβεστικό ελικόπτερο «Ericson» να σταθμεύσει στην Κρήτη από 1η Ιουνίου μέχρι και τον Αύγουστο, γεγονός που θα βοηθήσει, όπως τόνισε, την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.