Τουρκική κινητικότητα στο Αιγαίο, καμιά γύρω από τα Ίμια

Τουρκική κινητικότητα στο Αιγαίο, καμιά γύρω από τα Ίμια

«Υπάρχουν ορισμένες μονάδες που είναι κοντά στο λιμάνι της Αλικαρνασσού»

Καμιά ανησυχία δεν υπάρχει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε σχέση με στόλο αποβατικών σκαφών της Τουρκίας που εντοπίστηκαν στην περιοχή ανατολική της Χίου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr, πρόκειται για κινητικότητα που παρακολουθείται στενά μεν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, που δεν καθιστά ωστόσο λόγο ανησυχίας, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο των προασκήσεων που κάνει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ενόψει της μεγάλης αποβατικής άσκησης «Efes» που θα ξεκινήσει προς τα τέλη Απριλίου.

Την κινητικότητα αυτή αναφέρουν και naval spotters. Ιδιώτες δηλαδή που φωτογραφίζουν ως hobby πλοία κάθε είδους.

Την ίδια στιγμή άλλη στρατιωτική πηγή ανέφερε στο news.gr πως δεν υπάρχει παρουσία σκαφών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ή της τουρκικής ακτοφυλακής κοντά στα Ίμια.

«Υπάρχουν ορισμένες μονάδες που είναι κοντά στο λιμάνι της Αλικαρνασσού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν και ψαράδες από την Κάλυμνο βρίσκονται στην περιοχή και δήλωσαν στο news.gr που βλέπουν ένα μεγάλο σκάφος και δυο μικρότερες ακταιωρούς που είναι όμως μέσα σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κοντά στις τουρκικές ακτές.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να τονιστεί πως οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν παρακολουθούν στενά όλο το Αιγαίο και φυσικά την περιοχή των Ιμίων μετά την χθεσινή προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που ανέφερε τις βραχονησίδες ως τουρκικό έδαφος.