Διάσημο ελληνικό heavy metal συγκρότημα συνελήφθη για σατανισμό

Διάσημο ελληνικό heavy metal συγκρότημα συνελήφθη για σατανισμό

Περιπέτεια για τους Rotting Christ στην Τυφλίδα της Γεωργίας, όπου πήγαν για συναυλίες

Μια δυσάρεστη περιπέτεια περίμενε στην Γεωργία τα μέλη του διάσημου ελληνικού heavy metal συγκροτήματος Rotting Christ, ενώ βρισκόταν σε  περιοδεία τους σε χώρες, πρώην μέλη της ΕΣΣΔ.

Σύμφωνα με τη ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Metal Invader, μέλη της μπάντας συνελήφθησαν με κατηγορίες για πιθανή τρομοκρατία και σατανισμό, βασισμένες στο όνομα του συγκροτήματος.

Ο frontman της μπάντας, Σάκης Τόλης, περιέγραψε το περιστατικο: «Φτάσαμε στην Τιφλίδα το πρωί της Πέμπτης, 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, η Αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε για να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις. Αντ' αυτού, κράτησαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας έβαλαν στη φυλακή. Όταν απαιτήσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, δεν μας έδωσαν καμία πληροφορία, λέγοντας ότι είναι εμπιστευτικό. Οι δικηγόροι μας μας ενημέρωσαν ότι είμαστε στη λίστα των ανεπιθύμητων ατόμων στη χώρα, με την κατηγορία ότι είμαστε σατανιστές και πιθανοί τρομοκράτες».

Και συνέχισε: «Χωρίς άλλη προειδοποίηση και κάποια επίσημη αιτιολογία, βρεθήκαμε στη φυλακή, κλειδωμένοι σε ένα μικρό και βρώμικο κελί, χωρίς να μας επιτρέψουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, τους δικηγόρους μας ή την Πρεσβεία της Ελλάδας στη χώρα, για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν κάκιστες και δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα».

Όπως είπε καταληκτικά ο Έλληνας μουσικός, «ευτυχώς, μόνο το όνομα "Τόλης" ήταν στη λίστα των ανεπιθύμητων και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν τις νομικές διαδικασίες. Ο τοπικός διοργανωτής, μαζί με δημοσιογράφους και τους δικηγόρους, ύστερα από σκληρή δουλειά, κατάφερε να μας απελευθερώσει. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους βοήθησαν για την αποφυλάκιση μας. Τελικά, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία μας και η βραδιά εξελίχθηκε καταπληκτικά. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την υποστήριξή τους».

Οι Rotting Christ θα συνεχίσουν την περιοδεία τους, με τον επόμενο σταθμό της να είναι το Μπουργκάς της Βουλγαρίας στις 21 Απριλίου.

3
σχόλια
 1. avatar stamoutrasou

  otinanai magka

 2. avatar Rotten egg for your faces

  Ετσι παρεα με κατι Τσετσένους θα περάσουν καλα....

  1. avatar Rotten flagpole for your ass

   Πήγαινε καμιά συναυλία Bieber φλωράκο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...