Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στην Κρυοπηγή Πρέβεζας

Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στην Κρυοπηγή Πρέβεζας

Περίπου 200 στρέμματα με ελιές έχουν «μετακινηθεί» προς τον επαρχιακό δρόμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και σήμερα το έντονο φαινόμενο των κατολισθήσεων, το οποίο εμφανίστηκε από την περασμένη εβδομάδα και έχει προκαλέσει την «μετακίνηση» περίπου 200 στρεμμάτων με ελαιόδεντρα από την πλαγιά προς τον δρόμο που ενώνει την κοινότητα της Κρυοπηγής με τον επαρχιακό δρόμο Αρχαγγέλου-Καναλλακίου στην Πρέβεζα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα epirusportal.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε δρόμος, τώρα υπάρχει μόνο χώμα και δένδρα. Το δε έδαφος έχει ανοίξει και σε άλλα σημεία, ενώ τα νερά τα οποία φαίνεται να προκάλεσαν και την διάβρωση, ρέουν πλέον σε πολλά σημεία και παρασύρουν ό,τι έχει απομείνει, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Οπως τονίζει ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Κώστας Ματέρης, η εικόνα αλλάζει προς το χειρότερο μέρα με την ημέρα.

Όπως ανέφερε ο προιστάμενος του ΙΓΜΕ Ευάγγελος Νικολάου, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με άλλους επιστήμονες στην περιοχή, η κατολίσθηση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στην Ηπειρο. Για πολύ μεγάλη καταστροφή κάνει λόγο και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο οποίος υπογραμμίζει, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Βασικό μέλημα του Δήμου είναι, να μπορέσουν οι κάτοικοι να φτάσουν στα χωράφια και τις καλλιέργειές τους και αυτο που θα επιδιωχθεί τις επόμενες μέρες, είναι να βελτιωθούν κάποιοι αγροτικοί δρόμοι, αφού η διάνοιξη του κεντρικού δρόμου από τον χωμάτινο όγκο που καθημερινά μεγαλώνει, αυτή τουλάχιστον την στιγμή φαντάζει κάθε άλλο παρά εφικτή.