Το ΝΑΤΟ «ακονίζει» την Ελλάδα στον ηλεκτρονικό πόλεμο στο Αιγαίο

Το ΝΑΤΟ «ακονίζει» την Ελλάδα στον ηλεκτρονικό πόλεμο στο Αιγαίο

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Αιγαίο η άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου «RAMSTEIN GUARD 02/2018». Πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ που γίνεται κάθε φορά σε συγκεκριμένη χώρα και με τα μέσα της προκειμένου η κάθε χώρα μέλος να «ακονίσει τις δυνατότητές της σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι», όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή στο news.gr.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες και μέσα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και μέσα της Συμμαχίας αλλά και ιδιωτικός φορέας που συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ.

«Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με την συμμαχία, ήταν η διεξαγωγή σύνθετων διακλαδικών επιχειρήσεων σε έντονο περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου, στο πλαίσιο προαγωγής της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων» αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το μπλε αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας που συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ πέταξε αυτές τις ημέρες κυρίως στο Αιγαίο και με τα ατρακτίδια που είχε προσπαθούσε να «τυφλώσει» τα ελληνικά ραντάρ αεροπλάνων, πλοίων και μονάδων του Στρατού Ξηράς, τα οποία με την σειρά τους απαντούσαν.