Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραποτάμιες περιοχές του Έβρου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραποτάμιες περιοχές του Έβρου

Προκειμένου να υπάρξει άμεση διαχείριση των συνεπειών της υπερχείλισης του ποταμού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές των δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας στον Έβρο.

Η εν λόγω κήρυξη είναι αποτέλεσμα σχετικού αιτήματος που υπέβαλε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προς τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες και να υπάρξει άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την αύξηση του όγκου των υδάτων στον ποταμό Έβρο, ως αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων και της υπερχείλισης των φραγμάτων του ποταμού Άρδα στη Βουλγαρία.

Ειδικότερα, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι περιοχές Άνθεια, Λουτρά και δημοτική ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Αμόριο, Λάβαρα, Μάνδρα, Κορνοφωλιά, Λυκόφη, Λαγυνά, Λύρα, Φυλακτό, Τυχερό, Προβατώνας και δημοτική κοινότητα Σουφλίου του Δήμου Σουφλίου, οι κοινότητες Ορμενίου, Δικαίων, Μαρασίων, Άρζου, Πλάτης, Ελαίας, Κομάρων, Θεραπειού, Μηλιάς, Φυλακίου, Κυπρίνου, Καστανέων, Ριζίων, Χειμωνίου και Θουρίου του Δήμου Ορεστιάδας, οι δημοτικές ενότητες Νέας Βύσσας και η δημοτική κοινότητα Ορεστιάδας, καθώς και όλος ο Δήμος Διδυμοτείχου.

Σημειώνεται, πως η ισχύς της κήρυξης ξεκινάει από την ημέρα εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου, δηλαδή την 20η Μαρτίου 2018 και θα διαρκέσει για διάστημα 2 μηνών, έως την 21η Μαΐου.