H Αυστραλία αθωώνει την Google

Απόφαση που απαλλάσσει την Google σε υπόθεση αστική ευθύνης, για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, εξέδωσε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο «High Court of Australia”, ανατρέποντας έτσι την προηγούμενη απόφαση της πρωτοβάθμιας εξέτασης. 
 
Οι τακτικές της εταιρίας, κρίθηκαν καθ’ όλα νόμιμες και σε πλήρη σύμβαση με τον νόμο “Trade Practices Act of 1974”. Η όλη υπόθεση αφορά τις κατηγορίες που έχει ακούσει, κατά καιρούς, o αμερικανικός κολοσσός για το θέμα των στοχευμένων διαφημίσεων, καθώς και την παραπλάνηση του κοινού παρουσιάζοντας τες ως διαφημίσεις ανταγωνιστών της, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για διαφημιστές της. 
 
Αρχικά την υπόθεση ανέλαβε η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών, στην Αυστραλία, κρίνοντας ένοχη την Google, στη συνέχεια όμως ο δευτεροβάθμιος έλεγχος έδειξε πως ναι μεν οι διαφημίσεις είναι παραπλανητικές, όμως την ευθύνη δεν την φέρει η Google αλλά οι διαφημιστές.  
 
Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση για την εταιρία, μετά μάλιστα την επίσης αθωωτική απόφαση από την αντίστοιχη υπηρεσία της Αμερικής, αλλά και την αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη, με τον Επίτροπο κ. Almunia να απαιτεί πρόταση αποζημίωσης της Google προς τους ανταγωνιστές της.