Porsche Cayman/Boxster: Η καλύτερη οδική συμπεριφορά της χρονιάς

To βραβείο του καλύτερου αυτοκινήτου της χρονιάς στο θεσμό “Vehicle Dynamics International Awards” κατέκτησε η Porsche για τα νέα μοντέλα της Cayman και Boxster. Κύριο στοιχείο που ξεχώρισε τα δίδυμα γερμανικά αυτοκίνητα από τον ανταγωνισμό ήταν η δυναμική τους συμπεριφορά, αλλά και ο ισορροπημένος τους χαρακτήρας σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, ο David Put της Ford TeamRS βραβεύτηκε ως ο υπεύθυνος εξέλιξης της χρονιάς, αλλά και ολόκληρη η ομάδα του για τη δουλειά της στην εξέλιξη των μοντέλων ST και RS της Ford. Ως καινοτομία της χρονιάς επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή το RaceActive Chassis Control της McLaren, η Continental κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «εργαλείο έξελιξης της χρονιάς», για το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πέδησης εσωτερικού χώρου, ενώ η Magneti Marelli Suspension Systems βραβεύτηκε ως ο προμηθευτής της χρονιάς, για την εξέλιξη νέων, ελαφρών τμημάτων ανάρτησης.

Η κριτική επιτροπή των βραβείων Vehicle Dynamics International Awards αποτελείται από 29 δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου από 19 χώρες, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων.