Good Design Awards 2013

Ο ετήσιος θεσμός βραβείων "GOOD DESIGN” θεωρείται η μεγαλύτερη καταξίωση στο χώρο της προϊοντικής σχεδίασης. Για το 2013, στην κατηγορία μεταφορών, απονεμήθηκαν επτά βραβεία στη ΒMW, τρία στη Hyundai και από ένα στην Κia και στις εταιρείες ελαστικών Hankook, Vredestein και Κuhmo.

Τα βραβευμένα μοντέλα είναι: BMW Σειρά 6 Gran Coupé, BMW Σειρά 3 Sedan, BMW M6 Coupé, BMW M5, καθώς και τα MINI Roadster και Husqvarna Nuda 900 R, τα Hyudai Santa Fe Sport, Veloster turbo, Azera και Kia Trackster.

Η ανεξάρτητη επιτροπή, που αποτελείται από ειδικούς της σχεδίασης και αρχιτέκτονες, μελέτησε διεξοδικά αρκετές χιλιάδες συμμετοχές πριν καταλήξει στα 700 επικρατέστερα προϊοντικά σχέδια και γραφικά από 38 χώρες. Ο αρχαιότερος παγκοσμίως διάσημος θεσμός βραβείων σχεδίασης ιδρύθηκε στο Σικάγο το1950 από τους αρχιτέκτονες Eero Saarinen, Edgar Kaufmann Jr, Charles και Ray Eames. Διοργανωτές είναι το Chicago Athenaeum (Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Design) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Τέχνης και Περιβαλλοντικών Μελετών(European Centre for Architecture, Art Design & Urban Studies). Πάνω από 60 χρόνια, το περίοπτο βραβείο απονέμεται σε σχεδιαστές και δημιουργούς καινοτόμων, οραματικών προϊόντων, πρωτοτύπων και ιδεών που υπερβαίνουν τα όρια της συμβατικής προϊοντικής σχεδίασης. Πέρα από τα κριτήρια της λειτουργικότητας και της αισθητικής ρόλο παίζει πλέον και η οικολογική υπευθυνότητα.