Smartphone αντί για κλειδί!

Μια πρόγευση των τεχνολογιών τις οποίες θα διαθέτουν στο μέλλον τα αυτοκίνητά μας, πρόσφερε πρόσφατα η Hyundai παρουσιάζοντας το νέο σύστημα συνδεσιμότητας που εξέλιξε: Το Connectivity Concept της κορεατικής εταιρείας επιτρέπει το κλείδωμα και ξεκλείδωμα ενός i30 με τη χρήση ενός smartphone, που καταργεί τις συμβατικές κλειδαριές.

Μια ετικέτα επικοινωνίας (Near Field Communication-tag), τοποθετημένη στο παράθυρο της πόρτας, δίνει εντολή για ξεκλείδωμα μόλις ανιχνεύσει την παρουσία του smartphone του ιδιοκτήτη. Μετά την είσοδό του, το κινητό τηλέφωνο τοποθετείται σε ειδική υποδοχή στην κεντρική κονσόλα μεταφέροντας περιεχόμενο και προσωπικές ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο. 

Μουσική, επαφές, προτιμώμενοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και προσωπικές ρυθμίσεις μπορούν πλέον να επιλεχθούν από την οθόνη αφής επτά ιντσών του αυτοκινήτου.

"Με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας θα είναι δυνατόν να αποθηκευτούν ακόμα και ρυθμίσεις καθισμάτων και καθρεπτών", επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Europe, Αllan Rushforth. Επιπλέον, το σύστημα επιτρέπει το συγχρονισμό περισσότερων χρηστών, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις του στο smartphone κάθε οδηγού. Σύμφωνα με τη Hyundai, η ενσωμάτωση του Connectivity Concept σε αυτοκίνητα παραγωγής θα επιτευχθεί έως το 2015.