Βραβείο για την ιστοσελίδα του Pininfarina

Στο διαγωνισμό των ιταλικών βραβείων καλύτερης ιστοσελίδας PremioWebItalia 2012, μόνο 100 από τα 1500 διαγωνιζόμενα σάιτ έφτασαν τον τελικό. Το πρώτο βραβείο κατέκτησε, όμως, μια ιστοσελίδα από τον χώρο του αυτοκινήτου, αυτή του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina.

Η επιτυχία του βασίστηκε, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή "στη μεταφορά ενός βιομηχανικού κόνσεπτ σε ψηφιακή μορφή, διατηρώντας την αυθεντική του γοητεία".

Χαρακτηριστικό της ιστοσελίδας είναι η ανάδειξη της βασικής δραστηριότητας της εταιρείας, των σχεδίων και των ιδεών, χρησιμοποιώντας μια σύγχρονη και δυνατή γραφιστική γλώσσα. Σε μια καινοτομική προσέγγιση στο χειρισμόκαιτην παρουσίαση τουπεριεχομένου συνδυάζει τη χαρακτηριστική απλότητα και τις συμβάσεις των «αναλογικών» λειτουργιών των παλαιών μέσων ενημέρωσης με τις μεγάλες δυνατότητες των νέων ψηφιακών διεπαφών των κινητών συσκευών.

Η ιστοσελίδα είναι ένα συναρπαστικό μονοπάτι που οδηγεί από το παρελθόν στο μέλλον, εξιστορώντας ιστορίες σχεδιασμού από τη συναρπαστική κληρονομιά της Pinifarina.

Κάθε λάτρης του αυτοκινήτου αξίζει να επισκεφτεί το: www.pininfarina.com