«Γνώριζα για τις συζητήσεις με τον Χάμιλτον πριν ανανεώσω με την Ferrari», παραδέχθηκε ο Σαρλ Λεκλέρκ

«Γνώριζα για τις συζητήσεις με τον Χάμιλτον πριν ανανεώσω με την Ferrari», παραδέχθηκε ο Σαρλ Λεκλέρκ

Ο Γάλλος έπλεξε το εγκώμιο του Βρετανού

Ο Σαρλ Λεκλέρκ δήλωσε σήμερα ότι γνώριζε για τις συνομιλίες των ανθρώπων της Ferrari με τον Λιούις Χάμιλτον, πριν υπογράψει την επέκταση συμβολαίου του με την ιταλική ομάδα της Φόρμουλα Ένα. Οι «κόκκινοι» ανακοίνωσαν στις 25 Ιανουαρίου την πολυετή επέκταση της συνεργασίας τους με τον Μονεγάσκο οδηγό, ενώ την 1η Φεβρουαρίου γνωστοποιήθηκε η έλευση του Βρετανού επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή στη «σκουντερία» από το 2025, όπου θα αντικαταστήσει τον Ισπανό Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, ωστόσο αυτή η είδηση δεν εξέπληξε τον Λεκλέρκ.

«Προφανώς αυτού του είδους οι συμφωνίες δεν οριστικοποιούνται μέσα σε μια νύχτα» δήλωσε ο 26χρονος «πιλότος», κατά την παρουσίαση του μονοθεσίου της Ferrari για το 2024, και συνέχισε: «Αυτό παίρνει χρόνο και γνώριζα γι' αυτές τις συζητήσεις πριν υπογράψω το συμβόλαιό μου, επομένως αυτό δεν ήρθε ως έκπληξη μετά την υπογραφή». Παράλληλα, ο Λεκλέρκ τόνισε ότι δεν είχε κάποιες επιπλέον απαιτήσεις στις συζητήσεις για το συμβόλαιό του. «Νομίζω ότι ήταν καλό που η ομάδα αντιμετώπισε με διαφάνεια το θέμα, απλά για να μην το μάθω αφού γίνει, αλλά δεν άλλαξε κάτι για μένα» υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Χάμιλτον λέγοντας ότι είναι προφανώς «ένας απίστευτος οδηγός, ο πιο επιτυχημένος στην ιστορία και με πολλή εμπειρία επίσης, την οποία θα φέρει στην ομάδα και σε μένα, κάτι που είναι καλό. Όμως ξανά, με τον Κάρλος ήταν σπουδαία και έχουμε άλλη μια χρονιά μαζί για να προσπαθήσουμε και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά».

Από την πλευρά του, ο Σάινθ υπογράμμισε ότι του γνωστοποιήθηκε η κατάσταση αρκετές εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση του Χάμιλτον, δίνοντας του χρόνο να προετοιμαστεί και να το... χωνέψει. «Νομίζω ότι όλοι εξεπλάγησαν με ένα τρόπο με αυτό που συνέβη» είπε ο 29χρονος Ισπανός και συνέχισε: «Από την πλευρά μου, μπορείτε προφανώς να καταλάβετε ότι έμαθα τα νέα λίγο νωρίτερα από κάθε άλλον, αλλά στη συνέχεια είχα μερικές εβδομάδες για να σκεφτώ, μερικές εβδομάδες για να προετοιμαστώ και μερικές εβδομάδες για να ετοιμαστώ επίσης για την παρουσίαση του μονοθεσίου, για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Αυτό σου δίνει λίγο χρόνο να το "χωνέψεις" και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα και να επικεντρωθείς στις σεζόν του 2024».

Η «αυλαία» της νέας σεζόν στη Φόρμουλα Ένα ανοίγει το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.