Ταξίδι ως το Σότσι της Ρωσίας με ένα Panda 4X4 Antarctica

Η Fiat ξεκίνησε συνεργασία με το εκδοτικό γκρουπ Vice Media, για ένα ταξίδι από το Casa Italia στο Sochi της Ρωσίας.

Το "Panda to Sochi" ξεκίνησε επίσημα από το Mirafiori Motor Village στο Τορίνο, με πρωταγωνιστή το Panda 4x4 Antartica, μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 30 χρόνων αυτού του τετρακίνητου μπεστ σέλερ, με πωλήσεις περισσότερων από 500.000 αυτοκινήτων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες των μεγάλων αστικών κέντρων, οι οποίοι δεν αγαπούν απλώς τη μόδα, τα σπορ και τις μουσικές τάσεις, αλλά ενδιαφέρονται και για τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού. Παρόντες  στην εναρκτήρια εκδήλωση του ήταν διακεκριμένοι αθλητές του Fiat Freestyle Team, που θα λάβουν μέρος στο ταξίδι εναλλασσόμενοι ως οδηγοί.

Στη διάρκεια της διαδρομής η ομάδα θα κάνει στάσεις σε 16 διαφορετικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες – μερικές από τις οποίες είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό – με στόχο να γνωρίσει τις πιο ιδιαίτερες πλευρές της τοπικής κουλτούρας. Μια ομάδα από φωτογράφους και εικονολήπτες θα απαθανατίσει επίσης τις περιπέτειες του γκρουπ σε μερικά χαρακτηριστικά σημεία, όπως το κάστρο του Δράκουλα στην Τρανσυλβανία και τις Σκάλες Ποτέμκιν στην Ουκρανία, ή σε θεαματικές γεωγραφικές τοποθεσίες, όπως το Mont Blanc και η λίμνη της Γενεύης.

Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ολόκληρο το ταξίδι στη διεύθυνση fiatfreestyleteam.com, το Facebook, το YouTube, όπως και στη σελίδα vice.com/pandatosochi.

Βάση της περιπέτειας είναι το Panda 4x4 Antartica με το βενζινοκινητήρα 0.9 TwinAir Turbo των 85 ίππων, το οποίο έχει δίχρωμο αμάξωμα και μερικά ειδικά χαρακτηριστικά όπως: γκρι φινίρισμα στις ζάντες αλουμινίου 15", πορτοκαλί καλύμματα για τις πλήμνες των τροχών, φώτα ομίχλης, «φιμέ» τζάμια, πορτοκαλί καλύμματα στους καθρέφτες και ένα ειδικό σήμα στην κεντρική κολόνα. Το εσωτερικό διαθέτει κομψή γκρι με πορτοκαλί ταπετσαρία και   ευελιξία διαμόρφωσης αφού τα τρία πίσω καθίσματα με διαιρούνται κατά 60/40 με αναδιπλούμενη πλάτη.

Το 4x4 Antartica διαθέτει το σύστημα "torque on demand" για την κατανομή της ροπής ανάλογα με τις συνθήκες, ESC (Electronic Stability Control) και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (ELD) στο στάνταρ εξοπλισμό του.
Στο χιόνι το ατού είναι τα ειδικά χειμερινά ελαστικά 175/65 R15 84T M+S. σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται όχι μόνο στον πάγο και το χιόνι, αλλά και στο δρόμο και το χώμα, βελτιώνοντας την ελκτική πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες κατά 20%.

Σχετικά Tags
Fiat