Το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ!

Μία Ferrari vintage έχει γίνει το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο, μετά την πώληση σε ιδιώτη αγοραστή στο απίστευτο ποσό των 52 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Το 1963, η Ferrari 250 GTO ήταν ένα από τα 39 που υπήρχαν και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εντυπωσιακή ιστορία έναντι του ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένης μια νίκης στο Tour de France το 1963, όπου οδηγήθηκε από το θρύλο, Jean Guichet .

Ο αγνώστων στοιχείων αγοραστής πλήρωσε 17.000.000 δολάρια περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης στον κόσμο , που ήταν 35.000.000 δολάρια για μια σπάνια έκδοση Ferrari 250 GTO του 1962, κατασκευασμένη για τον Stirling Moss.

"Σήμερα το GTO θεωρείται το κορυφαίο αυτοκίνητο για να αγοράσω ... Είναι σαν τη Μόνα Λίζα . Έχει ένα μυστικισμό. Εάν έχετε ένα GTO , συμπληρώνει μια σπουδαία συλλογή " δήλωσε ο Don Williams της Blackhawk Collection στο Bloomberg .

Η αξία των κλασικών αυτοκινήτων , ειδικά για Ferrari του '60 , έχει εκτοξευθεί στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών , καθώς αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός εκείνων, που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τα ιταλικά υπεραυτοκίνητα και έχουν αρχίσει να επενδύουν σε vintage συλλογές των οχημάτων .

Τον Αύγουστο μια Ferrari 275 GTB Spyder του 1967, πουλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ έναντι 27.500.000 εκατομμύριων , καθιστώντας τη το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε σε δημοπρασία., ενώ μία υποβρύχια Lotus Esprit του James Bond, απέφερε σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια μόλις τον περασμένο μήνα .