Η νέα Οctavia…εισβάλει στη ζωή μας τον Ιούλιο

Μια πολυαναμενόμενη άφιξη έρχεται να ταράξει για μία ακόμα φορά τα νερά της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου. Το νέο Octavia...θα εισβάλει στη ζωή μας, συνδυάζοντας τους ασυναγώνιστους χώρους, την εντυπωσιακή νέα σχεδίαση, την υψηλή λειτουργικότητα, την πρωτοποριακή ασφάλεια και τα εξελιγμένα συστήματα άνεσης. Με νέους υψηλής ιπποδύναμης και ροπής κινητήρες αλλά με ακόμη χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, η 3η γενιά θα βρίσκεται στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους SKODA, τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Η Octavia είναι το πρώτο νέο μοντέλο της ŠKODA που πέρασε την γραμμή παραγωγής μετά την εξαγορά της ŠKODA από το VWGroup. Με την Octavia , η ŠKODA κατάφερε να εξελιχτεί σε ένα διεθνή παίχτη εξάγοντας σε περισσότερες από 100 αγορές, απασχολώντας περισσότερους από 26.000 υπάλληλους και με ετήσιες συνολικές πωλήσεις που πλησιάζουν πλέον το 1 εκατομμύριο. . Η Octavia με περισσότερες από 3,7 εκατομμύρια πωλήσεις αποτελεί το αδιαφιλονίκητο best seller στην 117χρονη ιστορία της εταιρείας.

Σε ό, τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, έχει εσωτερικό μήκος (1.782 χιλιοστά), περισσότερο χώρο για τα γόνατα (73 χιλιοστά) και περισσότερο ελεύθερο χώρο στο πίσω μέρος (980 χιλιοστά), προσφέροντας άνεση και στους πέντε επιβάτες της καμπίνας. Επίσης διαθέτει τον μεγαλυτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία, ο όγκος του οποίου ξεκινά από τα 590 λίτρα. Οι εσωτερικές διαστάσεις έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με την προηγούμενη Octavia με τον μπροστά χώρο για το κεφάλι να έχει αυξηθεί + 8 χιλιοστά, το πλάτος για τους αγκώνες των εμπρός επιβατών+ 39 χιλιοστά, και το πλάτος για τους αγκώνες των πίσω επιβατών + 26 χιλιοστά.

Σε σύγκριση με την προκάτοχό της, η νέα Octavia έχει αυξηθεί σημαντικά σε μήκος και πλάτος. Το νέο μοντέλο είναι 90 χιλιοστά μακρύτερο και 45 χιλιοστά φαρδύτερο από την Octavia δεύτερης γενιάς. Την ίδια στιγμή, το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 108 χιλιοστά, κυρίως προς όφελος της καμπίνας των επιβατών και του χώρου για τα πίσω καθίσματα.

Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου διαθέτει εξαιρετικά δυναμική προσωπικότητα και κύρος χάρη στην έμφαση που δόθηκε στις οριζόντιες γραμμές της μάσκας και στη νέα θέση για το λογότυπο της ŠKODA. Η πλαϊνή όψη της νέας ŠKODA Octavia έχει γίνει αισθητά πιο σπορτιφ σε σύγκριση με τον προκάτοχό της. Αυτό οφείλεται στο μακρύ μεταξόνιο καθώς και στην υιοθέτηση πιο δυναμικών γραμμών στο προφίλ της οροφής και των πλευρικών κολονών. Η έντονη αυτή γραμμή κάνει το αυτοκίνητο να δείχνει ακόμη πιό μακρύ και πιό “ρευστό“ ενώ παράλληλα τονίζει την κουπέ σιλουέτα του. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η ανασηκωμένη γραμμή των παραθύρων στις πίσω πόρτες, καθώς και το λεγόμενο "πτερύγιο καρχαρία" - μια μικρή, αλλά αποτελεσματική ιδέα του σχεδιασμού που δίνει στο design του αυτοκινήτου την αίσθηση της αέναης κίνησης.

Η πίσω όψη του είναι επίσης ακριβής και επιβλητική, διαθέτοντας κυριολεκτικά τέλειες αναλογίες. Τα πάντα είναι στο σωστό σημείο, καλά τοποθετημένα και τακτοποιημένα. Ο τυπικός φωτισμός της ŠKODA με το διακριτικό γραφικό σχήματος C περίγραμμα των φωτιστικών κάνει το αυτοκίνητο αναγνωρίσιμο από απόσταση. Η σχεδιαστική ομάδα της ŠKODA έχει επανασχεδιάσει πλήρως και το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Με μια γρήγορη ματιά

  • Νέος Σχεδιασμός: σαφής, ακριβής με διαχρονικό design

  • Κορυφαίος εξοπλισμός ασφαλείας: νέα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης

  • Ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες: από 105 εώς 220 ίππους και από 99 γρ/χλμ εκπομπές CO₂

  • Πρωτόγνωρη άνεση και συστήματα Infotainment

  • Λειτουργικότητα: "Simply Clever" λύσεις που κάνουν τη ζωή στο αυτοκίνητο ευκολότερη

 

Σχετικά Tags
Skoda