WRC: Ράλλυ Μεξικό 7-10 Μαρτίου

Μετά τις πολικές συνθήκες των Ράλλυ Μόντε Κάρλο και Σουηδίας, το WRC μεταφέρεται στο χώμα, για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία του SebastienLoeb.

Το Ράλλυ Μεξικό θα είναι ο πρώτος από έξι συνεχόμενους χωμάτινους αγώνες. Παρά τις αλλαγές στη διαδρομή, κύρια χαρακτηριστικά του παραμένουν οι σκληρές και μεγάλες ειδικές, οι αυξημένες θερμοκρασίες και το μεγάλο υψόμετρο, που καταπονούν αυτοκίνητα και οδηγούς. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη του Λεόν, όπου και πραγματοποιεται την Πέμπτη η τελετή έναρξης. Η αγωνιστική δράση την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα λάβει χώρα στα βουνά SierradeLobos και Sierrade Guanajuato και σε υψόμετρο έως και 2.600 μ., όπου η μικρή πυκνότητα του αέρα θα μειώσει κατά περίπου 30% την απόδοση ισχύος των κινητήρων. Οι αλλαγές στη χάραξη του αγώνα αφορούν στην προσθήκη δύο νέων ειδικών -με το συνολικό μήκος ειδικών να παραμένει, πάντως, στα σχεδόν 400 χλμ.- και στην αισθητή μείωση των απλών διαδρομών (κατά 15%).

Εν απουσία του περσινού νικητή, SebastienLoeb, οι Citroen, Ford και VW θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στο χώμα, με τις δύο πρώτες να ποντάρουν στην εμπειρία και την αξιοπιστία των αυτοκινήτων τους και τη VW να αναμένει με ανυπομονησία την πρώτη δοκιμή του PoloR στις σκληρές συνθήκες ενός χωμάτινου αγώνα. Και αν της… κάτσει; 

Σχετικά Tags
WRC