Ανανεωμένοι ντίζελ για την Opel

Η Opel συνεχίζει την ανανέωση της γκάμας των κινητήρων της, σχεδιάζοντας νέα, σύγχρονα σύνολα μικρότερης χωρητικότητας και κατανάλωσης. Ο νέος 1.6 CDTI ECOTEC προορίζεται ως αντικαταστάτης των συνόλων 1.7-λίτρων και ορισμένων δίλιτρων εκδόσεων μικρότερης ισχύος και είναι ο πρώτος κινητήρας της Opel που πληροί τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6, που θα τεθούν σε ισχύ το 2014.

Κύριοι στόχοι εξέλιξης ήταν η καταστολή θορύβων και κραδασμών, η υψηλή αναλογία ισχύος/ροπής και η χαμηλή κατανάλωση. Στην πρώτη έκδοση του νέου, αλουμινένιο κινητήρα, τα μέγιστα επίπεδα ισχύος και ροπής αυξήθηκαν (σε σχέση με το σύνολο των 1.7 λίτρων) σε 136 ίππους και 320 Nm αντίστοιχα, ενώ η κατανάλωση μειώθηκε μέχρι 10% σε σχέση με δίλιτρους ντίζελ παρόμοιας ισχύος.

«Η πλήρης ανανέωση της γκάμας κινητήρων μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση», δήλωσε ο Dr. Thomas Sedran, αναπληρωτής πρόεδρος Δ.Σ. της Opel. "Ο νέος μας 1.6 ντίζελ θα γίνει νέο σημείο αναφοράς σε επίπεδο πολιτισμένης λειτουργίας, επιδόσεων και περιβαλλοντικής συμβατότητας. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε λανσάρει τρεις νέες γενιές βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων εν όψει της κυκλοφορίας 23 νέων μοντέλων και 13 νέων κινητήρων μέχρι το 2016".

Ο 1.6 ντίζελ και η μονάδα ελέγχου του (ECU) εξελίχθηκαν από μία παγκόσμια ομάδα μηχανικών της Οpel σε Τορίνο, Ρίσελσχαϊμ και ΗΠΑ. Ξεκινώντας από φέτος την άνοιξη, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Szentgotthard στην Ουγγαρία, όπου παράγεται και ο βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων .  

Σχετικά Tags
Opel