Αποκαλύφθηκε το Renault Captur

Το crossover της Renault θα συνδυάζει την υψηλή θέση οδήγησης ενός SUV με τους χώρους ενός πολυμορφικού. Βασίζεται στο δάπεδο των Clio και Juke και έχει μήκος 4.120 χλστ., είναι δηλαδή κατά 134 χλστ. μακρύτερο του Clio και κατά μόλις 15 χλστ. κοντύτερο του NissanJuke. Σύμφωνα με τον προϊοντικό διευθυντή μικρών αυτοκινήτων της Renault, BenoîtBochard, "είναι ένα συμπαγές, μη επιθετικό crossover, το οποίο είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το χρήστη".

Σχεδιαστικά το Captur ακολουθεί τις γραμμές του Clio, ενσωματώνοντας τα χαρακτηριστικά πίσω φωτιστικά σώματα, τις πλευρικές γραμμές και το τεράστιο σήμα της γαλλικής εταιρείας στη μάσκα και θα διατίθεται με ξεχωριστά χρώματα για αμάξωμα και οροφή, όπως ακριβώς το μοντέλο των φωτογραφιών.

Η γκάμα των κινητήρων θα προέρχεται από το Clio και θα προσφέρει τις καλύτερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπής CO2 της κατηγορίας, ξεκινώντας από τα 96 γρ./χλμ. - 2 μόλις γρ./χλμ. περισσότερα του Clio. Πλούσιος θα είναι και ο βασικός εξοπλισμός του, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, hillstartassist και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος. ΤοCaptur θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Βαγιαδολίδ στην Ισπανία και θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο.