Aυτό είναι το Qoros GQ3

Ο νέος κατασκευαστής αυτοκινήτων Qoros έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες του πρώτου της αυτοκινήτου, GQ3. Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο σεντάν της κατηγορίας C, που χαρακτηρίζεται από τους άφθονους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, το πρωτοποριακό σύστημα ψυχαγωγίας-πλοήγησης, ενώ φιλοδοξεί, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, να αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία 5 αστεριών στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

"Κατά την εξέλιξη του Qoros GQ3, στρέψαμε τις προσπάθειές μας προς τις ανάγκες και προσδοκίες των νέων πελατών του σήμερα», τονίζει ο Volker Steinwascher, αντιπρόεδρος της Qoros. «Είναι ευαίσθητοι στο θέμα του σχεδιασμού και της ποιότητας, είναι ιδιαίτερα ικανοί χρήστες της τεχνολογίας και επιμένουν στις καλύτερες προδιαγραφές ασφάλειας. Ως μια εντελώς νέα εταιρεία, έχουμε το πλεονέκτημα να μπορούμε να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας, χωρίς συμβιβασμούς ή περισπασμούς, στην κάλυψη των απαιτήσεων αυτών των πελατών".

Παγκόσμια πρωτιά αποτελεί το σύστημα ψυχαγωγίας-πλοήγησης με οθόνη αφής, το οποίο δε διαθέτει κανένα μπουτόν, αλλά λειτουργεί με κινήσεις των χεριών, όπως τα σύγχρονα smartphone. To GQ3 σχεδιάστηκε από τον πρώην υπεύθυνο σχεδιασμού της Mini, GertHilderbrand και θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο. Oι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 στην Κίνα και θα ακολουθήσει η Ευρώπη στο τέλος του χρόνου.

Η Qoros ιδρύθηκε το 2007 με τη συνεργασία της κινεζικής CheryAutomobile και της IsraelCorporation με έδρα την πόλη Τσάνγκσου, όπου και κατασκευάζεται το εργοστάσιο της εταιρείας. Η αρχική δυνατότητα παραγωγής του θα είναι 150.000 αυτοκίνητα ετησίως και θα μπορεί να αυξηθεί στα 450.000 αντίτυπα.

 

Σχετικά Tags
Qoros