Ένα οικολογικό Panda για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Η Fiat Group Automobiles Hellas στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προστασία του περιβάλλοντος,δωρίζοντας ένα Fiat Panda Panda, που θα εξυπηρετεί με οικολογικό και οικονομικό τρόπο τις ανάγκες μετακίνησης της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου, καθώς και του Δημάρχου.

Το Fiat Panda Panda κινείται με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη-φυσικό αέριο), έχει σχεδόν μηδενικές εκπομπές επικίνδυνων μικροσωματιδίων (PM10), ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που προέρχονται από την καύση του αερίου, είναι κατά 23% χαμηλότερες σε σχέση με αυτές που προέρχονται από τη βενζίνη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε μεταξύ άλλων: "Μας ενδιέφερε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου να έχει οικολογικά χαρακτηριστικά και, όσο γίνεται, να περιορίζεται η συμβολή του στην εκπομπή αέριων ρύπων στην ατμόσφαιρα της πόλης μας", ενώ εκ μέρους της Fiat, η κα Πατέλη σχολίασε: " Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία συνεργασίας, ώστε και εμείς να συμβάλλουμε με τη σειρά μας στη διάδοση του μηνύματος της οικολογικής μετακίνησης. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, που με αυτή τη δωρεά ανοίγει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας με άξονα τη βιώσιμη αυτοκίνηση, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα της Fiat Group Automobiles Hellas".

Άλλωστε, η Fiat είναι ο κατασκευαστής αυτοκινήτων με το μικρότερο μέσο όρο εκπομπής CO2 τα τελευταία 5 χρόνια στην Ευρώπη.

Σχετικά Tags
Fiat