Αυτό είναι το mini cabrio!

Έφτασε η ώρα της Convertible έκδοση του Mini Cooper, η οποία δεν διαφοροποιείται από τη κλειστή έκδοση του. Η οροφή είναι μαλακή και θα ανοιγοκλείνει ακόμα κι εν κινήσει έως 30 χλμ/ώρα, εντός 18 δευτερολέπτων.

Από το λανσάρισμα του μοντέλου κιόλας θα είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες, 2 βενζίνης κι έναν πετρελαίου. Ο βασικός βενζινοκίνητος θα είναι ο 3κυλινδρος, 1,5 λίτρων, 136 ίππων με 220 Nm ροπής, ενώ κορυφαίος βενζινοκινητήρας της γκάμας θα είναι 2λιτρος των 192 ίππων και 280 Nm ροπής.

Ο πετρελαιοκινητήρας θα είναι κι αυτός 1,5 λίτρων, 3κυλινδρος, ο οποίος θα προσφέρει στον οδηγό 116 ίππους και 270 Nm ροπής. Όμως αναμένεται να προστεθούν αργότερα ένας κινητήρας βενζίνης, 1,2 λίτρων με 101 ίππους, καθώς κι ένας 2λιτρος πετρελαίου.

Η Cabrio version του Mini έχει μεγαλώσει κι αυτή σε διαστάσεις, όπως και το κλειστό μοντέλο. Ετσι το μήκος έχει αυξηθεί κατά 98 χλστ και πλέον αγγίζει τα 3.821 χλστ, το πλάτος είναι αυξημένο 44 χλστ (1.727 χλστ), ενώ το ύψος έχει αυξηθεί ελάχιστα 7 χλστ, φτάνοντας έτσι τα 1.415 χλστ.

Σε ότι αφορά το μηχανισμό της οροφής τώρα, αυτός έχει αναβαθμιστεί κατά πολύ, είναι πλήρως αυτοματοποιημένος, όπου θα ανοιγοκλείνει εντός 18 δλ. με το πάτημα ενός κουμπιού, διαδικασία η οποία θα μπορεί να πραγματοποιείται ακόμα κι εν κινήσει και με ταχύτητα έως και 30 χλμ/ώρα. Για την παθητική ασφάλεια των επιβατών υπάρχει ένα ενιαίο roll bar, το οποίο θα βγαίνει από τα πίσω καθίσματα όταν οι αισθητήρες αντιληφθούν πιθανό ντελαπάρισμα.

Στο νέο Mini Convertible έχει τοποθετηθεί η by BMW πλατφόρμα UKL, η οποία έχει αυξήσει το μεταξόνιο κατά 28 χλστ και τα μετατρόχια κατά 42 χλστ μπροστά και κατά 34 χλστ πίσω, συνεισφέροντας έτσι στους καλύτερους χώρους επιβατών. Ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε κι αυτός κατά 35 λίτρα, φτάνοντας πλέον τα 215 λίτρα, όπου με την οροφή κατεβασμένη θα ανέρχεται στα160 λίτρα.

Η εμπορική καριέρα του νέου Mini Convertible θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2016.

Πηγή: autotriti.gr