Nissan Gripz Concept: Υποδεχόμενη το Juke νέας γενειάς

Στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου, οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν πρωτότυπα μοντέλα, τα οποία δίνουν μια πρώτη γεύση των βασικών στοιχείων που θα έχουν τα επόμενα μοντέλα παραγωγής. Πρόκειται για πανάκριβες κατασκευές, οι οποίες δημιουργούνται από ειδικευμένες ομάδες σχεδιαστών και τεχνικών. Ο ρόλος τους στις εκθέσεις είναι διπλός. Να προσελκύσουν τους επισκέπτες και να αποτελέσουν αντικείμενο της έρευνας που γίνεται ανάμεσα στους επισκέπτες για τα στοιχεία, την μορφή και αλλα βασικά χαρακτηριστικά τους. Όλα αυτά τα στοιχεία αξιολογούνται στη συνέχεια από ειδικές ομάδες αναλυτών και λαμβάνονται υπόψιν για τη διαμόρφωση των τελικών χαρακτηριστικών των μελλοντικών αυτοκινήτων.

Στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Nissan εμφάνισε το πρωτότυπο μοντέλο Gripz Concept. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι ο προπομπός της νέας γενιάς του Juke. Μια ιδέα που υλοποιήθηκε από τις ομάδες σχεδιασμού της φίρμας στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Δίνει μία έντονη σχεδιαστική γεύση από το μέλλον της κατηγορίας των crossover.

Συνδυάζει την πρακτικότητα και την ικανότητα ενός compact crossover, με τις επιδόσεις. Το Gripz Concept απεικονίζει την προσέγγιση της Nissan για σχεδιασμό "χωρίς σύνορα" και αναδεικνύει τις δυνατότητες υλοποίησής του. Το Gripz κάνει το ντεμπούτο του με ένα πρωτότυπο υβριδικό σύστημα που βασίζεται σε τεχνολογίες, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της μάρκας. Η Nissan ανακοινώσε στη Φρανκφούρτη την αύξηση της αυτονομίας για το LEAF κατά 26%, που πλέον αγγίζει τα 250 χλμ. Η πρωτοποριακή για την κατηγορία μπαταρία των 30 kWh, αποτελεί την καρδιά του ανανεωμένου LEAF, που επίσης κάνει το ντεμπούτο του στην Φρανκφούρτη.