Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Ford Kuga

Η Ford ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του νέου Ford Kuga στo εργοστάσιό της στη Βαλένθια της Ισπανίας, και σύντομα θα ακολουθήσουν παραδόσεις σε όλη την Ευρώπη.

Το νέο Kuga θα διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με βενζινοκινητήρες EcoBoost 1600 κ.εκ., 150 ίππων και 180 ίππων ή τον δίλιτρο ντίζελ TDCi Duratorq με 140 και 163 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο PowerShift, ενώ όλα τα κινητήρια σύνολα πετυχαίνουν εκπομπές CO2 κάτω από 180 γρ./χλμ.

Η Ford φιλοδοξεί να συνεχίσει την επιτυχία του Kuga πρώτης γενιάς, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 300.000 αντίτυπα από το 2008, ενώ μπορεί να θεωρηθεί ο προάγγελος μιας ολοκληρωμένης γκάμας SUV της Ford στην Ευρώπη, αφού θα ακολουθήσει το μικρό EcoSport και το Edge –ένα μεγαλύτερο, πολυτελέστερο crossover που σημειώνει επιτυχία στη Β. Αμερική και άλλες αγορές.

"Η πρώτη γενιά Kuga ήταν ένα επιτυχημένο όχημα που οι πελάτες πραγματικά αγάπησαν. Η νέα, δεύτερη γενιά Kuga είναι ένα εξυπνότερο, αποδοτικότερο και ακόμα πιο απολαυστικό SUV", δήλωσε ο Roelant de Waard, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ, πωλήσεων και σέρβις της Ford Ευρώπης. "Η Ford έχει πλούσια κληρονομιά και εμπειρία στα SUV την οποία σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε στην Ευρώπη, ξεκινώντας με το νέο Kuga". Η εταιρεία εκτιμά πως οι πωλήσεις SUV στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο τα επόμενα έξι χρόνια, με το συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου να διεκδικεί το 10% των συνολικών πωλήσεων της Ford μέχρι το 2016.

Σε τεχνικό επίπεδο, πέρα από το νέο έξυπνο σύστημα τετρακίνησης -που αξιολογεί τις συνθήκες κίνησης 20 φορές ταχύτερα από ό,τι το ανοιγοκλείσιμο του ματιού, ρυθμίζοντας την κατανομή ισχύος σε όλους τους τροχούς-, το Kuga υιοθετεί το σύστημα Torque Vectoring Control του Focus, ενώ εξοπλίζεται με μία σειρά τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, όπως το σύστημα παράλληλου παρκαρίσματος Active Park Assist, και προειδοποίησης τυφλής γωνίας Blind Spot Information System. Επίσης, προσφέρει 82 επιπλέον λίτρα χώρου αποσκευών, συγκριτικά με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται πλήρως με το πάτημα ενός μπουτόν.  

Οι τιμές του νέου Kuga στην Ευρώπη θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα, ενώ οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν πριν το τέλος της χρονιάς.

Σχετικά Tags
Ford