Παρουσιάστηκε το Mini Paceman

Το Paceman είναι το 7ο μοντέλο της οικογένειας των Mini και το πρώτο Sports Activity Coupé στην premium μικρή/μικρομεσαία κατηγορία. Είναι τρίπορτο και τετραθέσιο και ξεχωρίζει αισθητικά, χάρη στον επιτυχημένο συνδυασμό της σχεδιαστικής γλώσσας των εκδόσεων Coupe και Countryman.

Διατίθεται με τέσσερις αποδοτικούς βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες στις εκδόσεις Cooper D Paceman (112 ίππων), Cooper Paceman (122 ίππων), Cooper SD Paceman (143 ίππων) και Cooper S Paceman (184 ίππων), ενώ την γκάμα αναμένεται να συμπληρώσει μελλοντικά ένα Mini John Cooper Works. Το Paceman είναι το δεύτερο μοντέλο –μετά το Countryman– που μπορούν να παραγγείλουν οι πελάτες με το προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης ALL4 all-wheel-drive. Στάνταρντ σε όλες τις εκδόσεις είναι χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση που διασφαλίζει τη γνωστή, στιβαρή αίσθηση του Mini στο δρόμο.

Στο εσωτερικό, τα χειριστήρια των πλαϊνών παραθύρων είναι πλέον ενσωματωμένα στην ανάγλυφη επένδυση των θυρών. Το μεγάλο άνοιγμα πίσω πόρτας του Paceman και το χαμηλό σκαλοπάτι φόρτωσης παρέχουν άνετη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών. Η στάνταρ χωρητικότητα των 330 λίτρων φτάνει τα 1080 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Ο στάνταρντ εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κλιματισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, Centre Rail (κεντρική ράγα) και radioCD με είσοδο AUX-IN. Η γκάμα προαιρετικών επιλογών περιλαμβάνει σπορ δερμάτινο τιμόνι (στάνταρ στα Cooper S Paceman και Cooper SD Paceman) με προαιρετικά μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών και cruise control, θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρική κρυστάλλινη οροφή, Comfort Access, προβολείς xenon, Adaptive Headlights και Park Distance Control. Επιπλέον, οι πελάτες του Paceman έχουν στη διάθεσή τους τις καινοτόμες λειτουργίες Mini Connected, όπως χρήση web radio, Facebook και Twitter, Dynamic Music, Driving Excitement, Mission Control και MINIMALISM Analyser.

Το Mini Paceman αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε τιμές που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.