Aνανεωμένο Nissan GT-R

Η Nissan ανακοίνωσε βελτιώσεις στο GT-R του 2013, που περιλαμβάνουν τους τομείς των επιδόσεων, οδικής συμπεριφοράς και του εσωτερικού διάκοσμου. Η μηχανική αναβάθμιση του GT-R βασίστηκε στην εμπειρία, που αποκτήθηκε από τη συμμετοχή της ιαπωνικής εταιρείας στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring το 2012.

Έτσι, βελτιώθηκε η απόκριση του κινητήρα στις μεσαίες και υψηλές στροφές λειτουργίας με τη χρήση νέων μπεκ ψεκασμού, αλλά και την προσθήκη ενός ειδικά σχεδιασμένου στομίου προς τη βαλβίδα ανακούφισης του τούρμπο, που αποτρέπει την απότομη πτώση της πίεσης.

Αντικαταστάθηκαν τα αμορτισέρ και η αντιστρεπτική ράβδος εμπρός, βελτιώθηκε η ακρίβεια του κάμπερ και η διατήρηση των ρυθμίσεων ευθυγράμμισης, ενώ χάρη σε νέες ενισχύσεις βελτιώθηκε και η ακαμψία του αμαξώματος.

 

 

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των Ιαπώνων μηχανικών, ο χρόνος που πέτυχε το νέο GT-R στο γύρο πίστας του Nürburgring, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του τον περασμένο Μάιο, βελτιώθηκε σε 7’19.1 δλ., ενώ για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται πλέον 2,7 δλ. (βελτίωση κατά 0,1 δλ.).

Ο υπεύθυνος εξέλιξης, Kazutoshi Mizuno, δήλωσε πως στο Nürburgring χάθηκε 0,5 δλ. λόγω κίνησης και πως το GT-R κάλλιστα μπορεί να πετύχει χρόνο 7’18.6 δλ. στη γερμανική πίστα, βελτίωση της τάξης των 2,5 δλ. σε σχέση με το μοντέλου του 2012.

Οι πωλήσεις του νέου GT-R θα ξεκινήσουν από 19 Νοεμβρίου στην Ιαπωνία και θα ακολουθήσουν B. Aμερική και Ευρώπη από τον Ιανουάριο 2013.