Ποια είναι η Skoda

Με παρουσία σε τρεις αιώνες η Τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον, ακουμπώντας την "πλάτη" της στην VW.

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, καθώς πό στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Mladá Boleslav από το 1895 παράγονται ποδήλατα, μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα. Σήμερα, όντας σε καθεστώς ιδιοκτησίας από το γκρουπ VW, κατασκευάζει περισσότερα από 7 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων όπως: το Citigo, τη Fabia, το Roomster, το Rapid, την Octavia καθώς και τα Yeti και Superb.

Από το 1991 η ŠKODA AUTO αποτελεί μέλος του VolkswagenGroup ένα από τα κορυφαία εμπορικά Group στο χώρο της Αυτοκίνησης.

Επιπλέον η Scoda σχεδιάζει και παράγει ανταλλακτικά , κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων σε τρία εργοστάσια που βρίσκονται στην Δημοκρατία της Τσεχίας, ενώ διατηρεί μονάδες παραγωγής αυτοκίνητων στην Κίνα, την Ρωσία, την Σλοβακία και την Ινδία.

Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 26,400 υπαλλήλους παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές ανά τον κόσμο, ενώ οι συνολικές της πωλήσεις για το 2013, έφθασαν τις 920.800 οχήματα που ήδη ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

 

Σχετικά Tags
Skoda