Ένα Nissan σε απευθείας σύνδεση με το έξυπνο κινητό σας!

Το 2014 Nissan Altima έχει μια εφαρμογή για τους ανθρώπους, που απλά δεν μπορεί να αποσυνδεθούν, ακόμα και κατά την οδήγηση. Πρόκειται για ρυθμίσεις που είναι διαθέσιμες μέσω της οθόνης αφής του αυτοκινήτου σας επιτρέπουν να απαντάτε αυτόματα στους πιστούς σας ακόλουθους, εν ώρα οδήγησης.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι έφηβοι και αρκετοί ενήλικες, στέλνουν διαρκώς μηνύματα όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητο. Σε ορισμένες πολιτείες μάλιστα, όπως η Καλιφόρνια κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

Το 2014 το Nissan Altima, αφού κάποιος έχει παρκάρει βέβαια, θα δίνει την ευκαιρία, αγγίζοντας την οθόνη αφής να στέλνετε ένα τυπικό μήνυμα όπως "Οδηγώ, δεν μπορώ να απαντήσω", σε κάθε άνθρωπο που σας στέλνει μήνυμα. Με μία ειδική ρύθμιση, κάτι τέτοιο θα μπορεί να συμβαίνει αυτόματα την ώρα που οδηγείτε.

Με το Facebook, υπάρχει επίσης μία αντίστοιχη δυνατότητα. Θα μπορείτε να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα, όπως "Είμαι με τους φίλους μου στο Nissan". Επίσης, για ενημερώσεις κατάστασης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση USB και να εκτελέσετε την εφαρμογή NissanConnect σε iPhone ή Android συσκευή.

Το πρόβλημα όμως είναι το εξής: θα πρέπει να εισχωρήσετε μέσα από μερικά μενού, για να ενεργοποιήσετε τις ενημερώσεις κατάστασης. Πρέπει πατήσετε το κουμπί Apps στο ταμπλό, στη συνέχεια το κουμπί Facebook, στη συνέχεια το κουμπί κατάστασης, και τέλος να επιλέξτε την κατάσταση. Στη θεωρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές, αλλά στην πράξη το αυτοκίνητο έλεγε ότι το iPhone μας δεν υποστηρίζεται. Επίσης, οι συνδέσεις μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στη διαδικασία. Δυσλειτουργίες, οι οποίες είναι αρκετά ανησυχητικές δεδομένου ότι θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού.