To νέο Mini John Cooper Works Cabrio είναι σχεδόν… ιπτάμενο!

Συνδυάζει γνήσια αγωνιστική αίσθηση με ισχυρές δόσεις «open-top» απόλαυσης

Η John Cooper Works λανσάρει τη 2η γενιά Cabrio που συνδυάζει τεχνολογία κινητήρα και ανάρτησης βελτιστοποιημένη για αγωνιστική χρήση με ξεχωριστά χαρακτηριστικά σχεδίασης και εξοπλισμού και την εξαιρετική φινέτσα.

Το νέο John Cooper Works Cabrio συνδυάζει γνήσια αγωνιστική αίσθηση με ισχυρές δόσεις «open-top» απόλαυσης, σε συνδυασμό με την premium ποιότητα και ωριμότητα της νέας γενιάς Μini.

O 2λιτρος, 4-κύλινδρος κινητήρας είναι εξελιγμένος αποκλειστικά για μοντέλα John Cooper Works από την τρέχουσα γενιά κινητήρων τεχνολογίας TwinPower Turbo. Ο ισχυρότερος κινητήρας της γκάμας με 231 hp, ισχύ αυξημένη κατά 20 hp συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο και κατά 39 hp συγκριτικά με το νέο Cooper S Cabrio. Η μέγιστη ροπή των 320 Nm, αξιοποιείται ιδανικά από 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο στάνταρ, ή 6τάχυτο Steptronic sport (προαιρετικό). Η κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο Ε.Ε. είναι: 6,5 l/100 km (αυτόματο: 5,9 l/100 km,  και οι εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο Ε.Ε.: 152 g/km (138 g/km).

Η εξαιρετική επιτάχυνση και ελαστικότητα (ρεπρίζ) του νέου κάμπριο αποδεικνύονται από τις μετρήσεις ως εξής: 0 – 100 km/h σε 6,6 δεύτερα (- 0,3 δευτ.) με μηχανικό κιβώτιο σε 6,5 δευτ. (- 0,6 δευτ.) με Steptronic, 80 – 120 km/h σε 6,1 δευτ. (- 0,7 seconds). Τελική ταχύτητα αυξημένη κατά 7 km/h στα 242 km/h (αυτόματο: 240 km/h).

Η μετάδοση ισχύος γίνεται στους εμπρός τροχούς, ενώ η τεχνολογία της ανάρτησης και το set up είναι προσαρμοσμένο στη φιλοσοφία του οχήματος και τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει σπορ σύστημα φρένων Brembo, ζάντες ελαφρού κράματος 17-ιντσών John Cooper Works σε Track Spoke silver και υποβοήθηση διεύθυνσης Servotronic ανάλογη της ταχύτητας. Dynamic Damper Control διατίθεται προαιρετικά, Dynamic Stability Control (DSC) στάνταρ με DTC (Dynamic Traction Control), EDLC (Electronic Differential Lock Control) και Performance Control.

Η εξωτερική εμφάνιση διακρίνεται από επιμηκυμένη σιλουέτα, δυναμικές, ανάγλυφες φόρμες και βελτιστοποιημένη αεροδυναμική φιλοσοφία John Cooper Works. Μεγάλοι αεραγωγοί ψύξης στην εμπρός ποδιά που καταλαμβάνουν και το χώρο που βρίσκονται τα φώτα στάθμευσης και προβολείς ομίχλης. Τα μαρσπιέ και η πίσω ποδιά διαθέτουν χαρακτηριστική σχεδίαση, ενώ προβολείς εμπρός/πίσω είναι LED με λευκά φλας. Στη μάσκα, τα πλαϊνά ‘φινιστρίνια’και την πίσω πόρτα, υπάρχει το λογότυπο John Cooper Works και το προαιρετικό φινίρισμα αμαξώματος σε Rebel Green, διατίθεται αποκλειστικά για μοντέλα for John Cooper Works.

Η νέα υφασμάτινη οροφή λειτουργεί πλήρως με ηλεκτρισμό και για πρώτη φορά είναι εξαιρετικά αθόρυβη. Το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο της γίνεται με το πάτημα ενός μπουτόν σε 18 δευτερόλεπτα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με ταχύτητες έως 30 km/h, ενώ η συρόμενη λειτουργία οροφής είναι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε ταχύτητα.

Το μεταξόνιο και το μετατρόχιο σημαντικά μεγαλύτερα από του προηγούμενου μοντέλου, κάτι που βελτιστοποιεί το χώρο και για τα τέσσερα καθίσματα. Πίσω τα καθίσματα έχουν «μονοθέσιο» χαρακτήρα με μεγαλύτερη έδρα και ο χώρος αποσκευών είναι αυξημένος στα 215 λτ με την οροφή κλειστή, ή 160λτ με την οροφή ανοιχτή. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει αναδιπλούμενη, διαιρούμενη πλάτη, μεγαλύτερο άνοιγμα για μεταφορά φορτίων και λειτουργία Easy Load.

Το εσωτερικό είναι υψηλής ποιότητας με premium φινέτσα, σύγχρονη φιλοσοφία απεικόνισης και λειτουργιών της τελευταίας γενιάς Μini. To πλήρως ενσωματωμένο rollbar βρίσκεται πίσω από τα πίσω καθίσματα, ενώ τα σπορ καθίσματα John Cooper Works (σε Dinamica/ύφασμα Carbon Black) έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα.  Το δερμάτινο τιμόνι John Cooper Works διαθέτει μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών και χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (paddles) σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο Steptronic sport. Τέλος πεντάλ και υποπόδιο (foot rest) οδηγού είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

Η εξαιρετικά άκαμπτη δομή αμαξώματος με ειδικές ενισχύσεις εξασφαλίζει ευέλικτη συμπεριφορά και μέγιστη προστασία επιβατών. Επιπλέον ο ολοκληρωμένος στάνταρ εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει: εμπρόσθιους αερόσακους, αερόσακους προστασίας κεφαλής / θώρακα ενσωματωμένους στις πλάτες των καθισμάτων, αυτόματες ζώνες ασφαλείας 3 σημείων και όλα τα καθίσματα, βάσεις παιδικών καθισμάτων ISOFIX στο κάθισμα του συνοδηγού και πίσω, ένδειξη πίεσης ελαστικών και μερικώς ενεργό καπό κινητήρα για βέλτιστη προστασία των πεζών.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει πλήρως αυτόματη λειτουργία soft top, A/C, MINI Driving Modes, Radio MINI Boost με AUX-IN και θύρα USB, καθώς και Park Distance Control.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό και αξεσουάρ βελτίωσης (tuning) John Cooper Works, διατίθενται: MINI Head-Up Display με ειδικό περιεχόμενο οθόνης JohnCooper Works, MINI Driving Assistant, Parking Assistant, κάμερα οπισθοπορείας, 2-ζωνικός αυτόματος κλιματισμός με Cabrio mode, Always Open Timer με νέο περιεχόμενο οθόνης, νέος, ελαφρύτερος εκτροπέας αέρα με απλούστερη τοποθέτηση, Comfort Access, αισθητήρας βροχής με αυτόματο έλεγχο φώτων πορείας: MINI Excitement Package που περιλαμβάνει προβολή Λογοτύπου MINI από τον εξωτερικό καθρέπτη στο έδαφος μπροστά από την πόρτα του οδηγού. Ακόμα σύστημα πλοήγησης MINI και πακέτο εξοπλισμού Wired που περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης Professional με MINI Touch Controller; προεγκατάσταση κινητού τηλεφώνου Bluetooth. Τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών είναι σε Chili Red και οι ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών, δίχρωμες Cup Spoke.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας MINI Connected, με ενημερωμένη λίστα εφαρμογών για ενσωμάτωση μέσω smartphone, αποκλειστικές λειτουργίες MINI όπως MINI Streetwise, online αναζήτηση, Σπορ Όργανα και Force Meter, MINI Connected XL Journey Mate με ραντάρ κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και λειτουργία προειδοποίησης βροχής. Επίπλέον, διαδικτυακές υπηρεσίες για χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προτάσεις ψυχαγωγίας όπως Spotify, AUPEO!, Stitcher, Deezer, Audible, Napster/Rhapsody, TuneIn και GoPro.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

4-κύλινδρος βενζινοκινητήρας Τεχνολογίας TwinPower Turbo (υπερσυμπίεση, άμεσος ψεκασμός, πλήρως μεταβλητός έλεγχος βαλβίδων, μεταβλητός έλεγχος εκκεντροφόρων),

κυβισμός:: 1 998 cc,

ισχύς: 231 hp στις 5 200 – 6 000 rpm,

μέγιστη ροπή: 320 Nm στις 1 250 – 4 800 rpm,

επιτάχυνση (0–100 km/h): 6,6 δευτ. (αυτόματο: 6.5 δευτ.),

τελική ταχύτητα: 242 km/h (240 km/h),

μέση κατανάλωση: 6,5 (5,9 lit)/100 km,

Εκπομπές CO2 : 152 g/km (138 g/km), πρότυπο εκπομπών ρύπων: EU6.

Εξωτερικές διαστάσεις: 3874 Χ 1 727 Χ 1 415 mm

Μεταξόνιο: 2 495 mm