ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ FIAT 500L: Από το Σούνιο στην Πάρνηθα

Η διαδρομή μας συνεχίζεται. Ξεκινήσαμε από τα βόρεια προάστια με κατεύθυνση προς το κέντρο. Από εκεί κινηθήκαμε παραλιακά μέχρι Λαγονήσι και Σούνιο και πλέον συνεχίζουμε προς Μεσόγεια και κατόπιν, μέσω Αττικής οδού, θα βρεθούμε στο βουνό, μέχρι την Πάρνηθα. Μια διαδρομή που ανταποκρίνεται στον πολύπλευρο χαρακτήρα του 500L , που ως το μοναδικό αυτοκίνητο μιας νέας οικογένειας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους αστικούς λαβυρίνθους και τις ανάγκες τις καθημερινότητας, να ταξιδέψει στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και να εκδράμει στη φύση. Και όλα αυτά με ασφάλεια, αφού στον στάνταρντ εξοπλισμό διατίθενται 6 αερόσακοι, αλλά και σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP (Electronic Stability Programm) με Hill Hold, το οποίο καθιστά την εκκίνηση στις ανηφόρες παιχνιδάκι. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός πως το 500L διέπρεψε στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού ΕuroNCAP, κατακτώντας 5 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες του.

Η επιστροφή προς Bορρά από την Αττική οδό θα κάνει τα πνεύματα -και κυρίως αυτό της συζύγου- να ηρεμήσουν. Η καλή ποιότητα κύλισης στην άσφαλτο του αυτοκινητόδρομου φανερώνει άλλο ένα προσόν της ανάρτησης. Επιπλέον, η ηχομόνωση θα κάνει τη δουλειά της, φιλτράροντας τους θορύβους που φτάνουν στην καμπίνα των επιβατών, όπου μόνο η χροιά του ντίζελ θα διεισδύσει (επιβεβαιώνοντας την αναγκαιότητα μιας ακόμα μακρύτερης, 6ης σχέσης). Στο σταθερό ρυθμό κίνησης η ανάγκη για καύσιμο, πάντως, θα μειωθεί και το ψηφιακό Trip Computer θα καταγράψει συνολικά -από τη στιγμή εκκίνησής μας- τη μέση κατανάλωση των 6,2 λίτρων/100 χλμ. Μια τιμή που απέχει -όπως σε όλα τα αυτοκίνητα- από τη θεωρητική-τυποποιημένη του ευρωπαϊκού κύκλου μέτρησης, αλλά προκρίνει το 500L ως ένα από τα οικονομικότερα πολυμορφικά σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

Ανηφορίζοντας προς τα βασιλικά κτήματα στην Πάρνηθα, ο οδηγός μπορεί να απολαύσει τη διαδρομή και οι επιβάτες το τοπίο, χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και την τεράστια ηλιοροφή, που φροντίζει να διατηρεί το εσωτερικό του 500L φωτεινό σε κάθε περίσταση. Kι αυτό είναι ένα από τα προσόντα του αυτοκινήτου, που μαζί με την ευρυχωρία, τις καλές αναρτήσεις και την οικονομία καυσίμου συνθέτουν ένα σύνολο ικανό να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μιας οικογένειας τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στον ελεύθερο της χρόνο. Και πάντα με στιλ και ιταλική φινέτσα...

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Fiat 500L 1.3 Μultijet

ΚΥΒΙΣΜΟΣ (κ.εκ.)

1.248

ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ (ίπποι/σ.α.λ.)

85/3.500

ΜΕΓ. ΡΟΠΗ (Nm/σ.α.λ)

200/1.500

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (λίτρα/100 χλμ.)

4,2

ΕΚΠΟΜΠΗ CO2 (γρ./χλμ.)

110

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

ΜΗΚ.xΠΛ.xΥΨ. (χλστ.)

4.147x1.784x1.665

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ (χλστ.)

2.612

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 

0-100 ΧΛΜ.ΩΡΑ (δλ.)

14,9

ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ (χλμ./ώρα)

165

ΤΙΜΗ (ευρώ)

από 19.300*

(1.4: από 15.400, 0.9: από 17.900)

 

* με την ισχύουσα προωθητική ενέργεια και το όφελος απόσυρσης, η τιμή διαμορφώνεται σε 17.590 ευρώ.

 

Σχετικά Tags
Fiat