Η Nissan στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Η Nissan στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Το αύριο είναι ηλεκτρικό

Με κεντρικό θέμα την ηλεκτροκίνηση, η Nissan παρουσιάζει στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ζούμε και οδηγούμε.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος  βρέθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού αυτοκίνητου της  ABB FIA Formula E. Το συγκεκριμένο  αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες, στις αρχές της σεζόν 2108/19 αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Περίοπτη θέση στο Σαλόνι της Γενεύης, έχει το νέο, μηδενικών εκπομπών,  αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf, που αποτελεί την ενσάρκωση του οράματος Intelligent Mobility της Nissan. To νέο Leaf, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια της μάρκας να δημιουργήσει μια πιο συναρπαστική, πιο συνδεδεμένη κοινωνία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε η  Nissan, περισσότερες από 18.000 παραγγελίες έχουν ήδη τοποθετηθεί για το νέο Leaf, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ένα Leaf παραγγέλλεται στην Ευρώπη κάθε 12 λεπτά, γεγονός που το καθιστά το ταχύτερα πωλούμενο ηλεκτροκίνητο όχημα της Γηραιάς Ηπείρου.

Η τεχνολογία του Leaf  έχει ήδη ενσωματωθεί  στην γκάμα των επιβατικών αυτοκινήτων και των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Nissan. Η προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού  ProPILOT  θα είναι διαθέσιμη και στο δημοφιλές Qashqai, στο προσεχές μέλλον.

Επιπλέον, η μπαταρία των  40kWh του  Leaf, θα είναι διαθέσιμη και στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό e-NV200, αυξάνοντας την εμβέλειά του κατά 60%, χωρίς να μειώνεται η ικανότητά του στην  μεταφορά φορτίου.

Επίσης, η Nissan επιβεβαίωσε ότι με βάση το νέο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο M.O.V.E.  έως το 2022,  θα προσφέρει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις στην επόμενη γενιά των κορυφαίων της crossover. Πρόκειται για μια  πρωτοποριακή πρωτοβουλία,  που θα διευρύνει περαιτέρω τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών.

Στο Σαλόνι της Γενεύης, η ιαπωνική εταιρία εκθέτει και το IMX KURO, ένα πρωτότυπο όχημα που  παρουσιάζει την ηγετική θέση της μάρκας τόσο στα ηλεκτροκίνητα οχήματα,  όσο και στα crossovers. Το μοντέλο έχει ανανεωθεί σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, καθώς τώρα διαθέτει την πρωτοποριακή τεχνολογία  Brain-to-Vehicle (B2V) της Nissan.

Η Nissan έδωσε παράλληλα έμφαση και στο πως η Ευφυής Κινητικότητα (Intelligent Mobility),  μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του αυτοκινήτου,  με το ενσωματωμένο ηλεκτρικό οικοσύστημα. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η νέα στρατηγική συνεργασία με την ενεργειακή εταιρεία E.ON, που σκοπό έχει να διερευνήσει ευκαιρίες για πιλοτικές δραστηριότητες και εμπορικές εφαρμογές,  που σχετίζονται με υπηρεσίες οχήματος-πλέγματος (vehicle-to-grid), λύσεις παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και ενσωμάτωση στο δίκτυο ενέργειας, για τους κατόχους ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...