Το Nissan Leaf κατακτά τα 5 αστέρια στην ασφάλεια

Το Nissan Leaf κατακτά τα 5 αστέρια στην ασφάλεια

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σημείωσε 94,8 μονάδες από το μέγιστο των 100, ως προς την ασφάλεια των επιβατών σε πρόσκρουση

Το νέο Nissan Leaf (που έρχεται στην Ρλλάδα τον ερχόμενο Μάϊο) έλαβε πρόσφατα την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία με πέντε αστέρια στην  ασφάλεια, από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων στην Ιαπωνία.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σημείωσε 94,8 μονάδες από το μέγιστο των 100, ως προς την ασφάλεια των επιβατών σε πρόσκρουση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται από  το Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας και τον Εθνικό Οργανισμό  για την Ασφάλεια των Αυτοκινήτων και την Υποστήριξη Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

Στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που συνέβαλαν στη βαθμολογία των πέντε αστέρων του  νέου Leaf, συγκαταλέγονται ο υψηλός βαθμός ακαμψίας του αμαξώματος,  οι έξι αερόσακοι SRS, τα καθίσματα με ενεργητικά προσκέφαλα και σκελετό πλάτης, οι ζώνες ασφαλείας  με προεντατήρες  αλλά και με περιοριστές δύναμης για τους επιβάτες.

Επιπλέον, το Leaf πέρασε επιτυχώς το τεστ προστασίας από ηλεκτρικό σοκ του Ιαπωνικού Προγράμματος Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη δοκιμή μετράει πόσο καλά τα ηλεκτρικά οχήματα προστατεύουν τους επιβάτες από την πιθανότητα ενός ηλεκτρικού σοκ σε περίπτωση σύγκρουσης.   Το αυτοκίνητο διαθέτει έναν ισχυρά προστατευμένο χώρο για την μπαταρία, όπως και μια διάταξη και δομή που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας από τα σημεία υψηλής τάσης, καθώς και μια συσκευή διακοπής της υψηλής τάσης που ενεργοποιείται σε περίπτωση σύγκρουσης.

Νίκος Τσάδαρης