40 χρόνια εκπαίδευσης και οδηγικής απόλαυσης από την BMW

40 χρόνια εκπαίδευσης και οδηγικής απόλαυσης από την BMW

Το πρότυπο κέντρο BMW και MINI Driving Experience προσφέρει περίπου 50 διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Το 1977, η BMW ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που προσέφερε εκπαίδευση και έγινε πρωτοπόρος στον τομέα αυτό. 40 χρόνια αργότερα, το BMW και Mini Driving Experience προσφέρει πολλές επιλογές εκπαίδευσης που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τα οδηγικά προσόντα τους σε ατομική βάση. Μπορούν να επιλέξουν από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα με σύγχρονα μοντέλα του γκρουπ, ενώ υπάρχουν σεμινάρια και για μοτοσικλετιστές.

Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις της BMW και MINI Driving Academy στο Maisach, οι εκπρόσωποι του τύπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοντέλα BMW από διάφορες εποχές, υπό την επίβλεψη επαγγελματιών εκπαιδευτών, και να βιώσουν την αίσθηση της αυτοκίνησης στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.


Οι ειδικοί στην αυτοκίνηση βίωσαν τη συγκίνηση τέτοιων εμπειριών στο Maisach, ταξιδεύοντας στο χρόνο και διαπιστώνοντας την εξέλιξη των διαφόρων σταδίων της μετακίνησης. Πραγματοποίησαν ασκήσεις φρεναρίσματος και ελιγμών με σημερινά και ιστορικά αυτοκίνητα BMW, μέσα από τις οποίες μπόρεσαν να συγκρίνουν την οδήγηση με ή χωρίς συστήματα υποστήριξης, όπως τα ABS και DSC.

Στο τιμόνι μιας BMW M550i, δοκιμάστηκαν σύγχρονα συστήματα υποστήριξης όπως lane keeping assist με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, steering & lane control assist, συμπεριλαμβανομένου του traffic jam assist, και του “Intelligent Speed Limit Assist”, με πληροφορίες για το όριο ταχύτητας.

Ενεργό σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, το πρότυπο κέντρο BMW και MINI Driving Experience προσφέρει περίπου 50 διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τα μοντέλα των εταιριών αυτών, αλλά και μοτοσικλέτες BMW, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών εκπαιδευτών. Πάνω από 25.000 άτομα συμμετείχαν μέχρι σήμερα σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε όλη τη Γερμανία το 2016, με περισσότερους από 100.000 συμμετέχοντες σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα αυτό συμβάλλει σημαντικά στην οδηγική ασφάλεια σε δημόσιους δρόμους και παράλληλα προσφέρει την οδηγική απόλαυση ενός ξεχωριστού οχήματος, ενώ με την εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης στο χιόνι και τον πάγο, συμβάλλει πλήρως σε μία αίσθηση κοινωνικής ευθύνης. Τα σεμινάρια διεξάγονται σε θεαματικές, αγωνιστικές πίστες ενώ περιλαμβάνουν και μαθήματα drifting (ελεγχόμενης πλαγιολίθησης), που υπόσχονται στους πελάτες συναρπαστικές εμπειρίες γεμάτες δράση με μοντέλα υψηλών επιδόσεων όπως η σειρά M.

Το εκπαιδευτικό κέντρο της γερμανικής φίρμας προχωρά και πέρα από το στάνταρ πρόγραμμα εκπαίδευσης για να ικανοποιήσει ατομικά αιτήματα πελατών. Μία εξειδικευμένη ομάδα με αντικείμενο τις εταιρικές εκδηλώσεις και τη δημιουργία κινήτρων, συνεργάζεται με πελάτες για τη δημιουργία προσφορών που είναι προσαρμοσμένες σε ειδικές απαιτήσεις.

Ο ενιαίος, παγκόσμιος στρατηγικός προσανατολισμός εστιάζει στην ένταξη πρόσθετων αγορών στο πρόγραμμα οδηγικών εμπειριών. Πολυάριθμες τοποθεσίες στο εξωτερικό πληρούν τα απαιτητικά κριτήρια που θέτει η μάρκα για την εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης του κέντρου. Η Ολλανδία, οι ΗΠΑ και η Σκανδιναβία ήδη διαθέτουν πιστοποιημένες εγκαταστάσεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ένταξη και άλλων περιοχών όπως η Ν. Κορέα και η Ν. Αφρική.

Στο μέλλον, το βάρος θα εξακολουθήσει να δίδεται στη μεταφορά τεχνολογίας συστημάτων οδήγησης, συστημάτων υποστήριξης και συνδεσιμότητας. E-mobility, διαδραστικότητα και αυτόνομη οδήγηση παίζουν όλο και σημαντικότερο ρόλο.

Σχετικά Tags
BMW