Τέλος εποχής για το θρυλικό Ford Fiesta

Τέλος εποχής για το θρυλικό Ford Fiesta

Μετά από 47 χρόνια πέφτουν οι τίτλοι τέλους για το επιτυχημένο μοντέλο

Το τελευταίο Ford Fiesta βγαίνει την Παρασκευή από τη γραμμή παραγωγής, σηματοδοτώντας το «τέλος εποχής» σε σχεδόν μισό αιώνα αυτοκινητιστικής ιστορίας για ένα θρυλικό μοντέλο με κορυφαίες πωλήσεις σε χώρες όπως η Βρετανία, αλλά και κορυφαίες πωλήσεις στη χώρα μας.

Η Ford θα παράξει το τελευταίο μοντέλο στην Κολωνία, πριν τροποποιήσει το εργοστάσιό της για την παραγωγή περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων. Το θρυλικό μοντέλο με τις ατελείωτες «μεταμορφώσεις» του κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1976 και έγινε αμέσως επιτυχία με όσους ήθελαν μικρότερα αυτοκίνητα με χαμηλότερη κατανάλωση. Περισσότερα από 22 εκατομμύρια Fiesta έχουν παραχθεί παγκοσμίως.

Η Ford ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο, ότι θα τερματίσει την παραγωγή του Fiesta, αφότου σταμάτησε τη γραμμή παραγωγής και για το οικογενειακό της Mondeo το 2021. Νωρίτερα φέτος, σταμάτησε επίσης να κατασκευάζει τα S-Maxx και τα βαν Galaxy. Η παραγωγή του επίσης θρυλικού Ford Focus θα τελειώσει το 2025. Ο γίγαντας των αυτοκινήτων πιστεύεται, ότι χρησιμοποιεί την ηλεκτροκίνηση ως ευκαιρία για να επανεφεύρει τη μάρκα για τους καταναλωτές με περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Το πρώτο μοντέλο Fiesta στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάστηκε στο Έσεξ το 1977, αλλά το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στη Βαλένθια της Ισπανίας ένα χρόνο νωρίτερα.