Ένα μοναδικό στον κόσμο ξύλινο 2CV θα βγει στο «σφυρί» και αναμένεται να πιάσει έως 200.000 ευρώ

Ένα μοναδικό στον κόσμο ξύλινο 2CV θα βγει στο «σφυρί» και αναμένεται να πιάσει έως 200.000 ευρώ

Το αμάξωμά του κατασκευάστηκε το 1955 και ξεκίνησε να ανακατασκευάζεται το 2011

Ένα ξύλινο Citroën 2CV, η αξία του οποίου υπολογίζεται μεταξύ 150.000 και 200.000 ευρώ, θα δημοπρατηθεί στις 4 Ιουνίου στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Aymeric και Philippe Rouillac.

«Είναι το μοναδικό ξύλινο αυτοκίνητο στον κόσμο σε άψογη κατάσταση. Είναι μια εξαιρετική πώληση. Πρόκειται για ένα μοναδικό αυτοκίνητο και ένα έργο τέχνης», δήλωσε ο Εμερίκ Ρουιγιάκ στο AFP. Οι δημοπράτες υπολόγισαν την αξία του αυτοκινήτου με βάση το «παγκόσμιο ρεκόρ για ένα 2CV», που είχε πιάσει τα 176.000 ευρώ. Αυτό «έχει τη δυνατότητα να καταρρίψει το ρεκόρ», εκτίμησε ο Ρουιγιάκ.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Μοντμπαζόν, στην κεντρική Γαλλία. Το αμάξωμα του 2CV, τύπου AZKA χρονολογείται από το 1955, κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από το ξύλο οπωροφόρου δέντρου από τον Γάλλο ξυλουργό Μισέλ Ρομπιγιάρ. Το «La Belle Lochoise» είναι κατασκευασμένο από ξύλο καρυδιάς για τα φτερά, αχλαδιάς και μηλιάς για το αμάξωμα και κερασιάς για τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ.

«Το αυτοκίνητο έχει περάσει τον τεχνικό έλεγχο, έχει γκρίζα κάρτα (σ.σ.: τίτλος ιδιοκτησίας αυτοκινήτου) από το 1957, είναι ταξινομημένο, ασφαλισμένο και επομένως μπορεί να βγει στο δρόμο», είπε ο Εμερίκ Ρουιγιάκ. Ο Ρομπιγιάρ, ο οποίος κατασκεύαζε κυρίως ξύλινα μοντέλα για τη Ferrari, άρχισε να κατασκευάζει το 2CV του το 2011.

«Πέρασα πέντε χρόνια από τη ζωή μου εκεί, 5.000 ώρες δουλειάς, πάθος, μέρα και μερικές φορές νύχτα. Και το 2CV έφυγε από το εργαστήριό μου οδηγώντας το τον Σεπτέμβριο του 2017», λέει στο AFP. «Έχω ένα σφίξιμο στην καρδιά μου. Αλλά έχω ήδη ένα άλλο τρελό εγχείρημα στο μυαλό μου: την κατασκευή ενός κουπέ Chapron DS21 Cabriolet, σε 27 μήνες, για τον εορτασμό της 70ης επετείου του DS», ανακοίνωσε ο συνταξιούχος.