Ανάκληση Suzuki για Swift, Baleno, Vitara και S-Cross 

Ανάκληση Suzuki για Swift, Baleno, Vitara και S-Cross 

Έλεγχος ή αντικατάσταση βαλβίδας αντλίας κενού ή υποπίεσης

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η Suzuki Motor Corporation, σε συνεργασία με την εταιρεία Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των Suzuki στην Ελλάδα εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης των μοντέλων Swift, Baleno, Vitara & S-Cross.

Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά σε 8.516 οχήματα, με αριθμούς πλαισίων από JSAAZC13S00100047 έως JSAHJB74B00104160. Στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται η βαλβίδα στην αντλία κενού να διογκωθεί λόγω των συστατικών του λιπαντικού κινητήρα με αποτέλεσμα την πιθανότητα η διογκωμένη βαλβίδα να εμποδίσει περιστασιακά τη δίοδο αρνητικής πίεσης προς τον ενισχυτή φρένων. Ακόμη και στην παραπάνω κατάσταση, το σύστημα πέδησης παραμένει λειτουργικό, ωστόσο οι οδηγοί μπορεί να χρειαστεί να ασκήσουν περισσότερη δύναμη στο πεντάλ πέδησης (φρένων).

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν, ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού, σε Συνεργάτη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Suzuki σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες (έλεγχος/αντικατάσταση βαλβίδας κενού), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Σφακιανάκης A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 3499940.